SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı ve Muz İstemiş!

A- A+ PAYLAŞ

Irak eski lideri Saddam Hüseyin ABD'liler tarafından doğduğu kent Tikrit'de yakalandıktan sonra 36 ay hapiste kaldı. Saddam, Irak mahkemesi tarafından yargılandıktan sonra idam edildi.

Saddam'ın cezaevinde yaşadıklarını sadece ona en yakın olan insanlar biliyor. Çünkü sadece onlara Saddam'la cezaevinde görüşmelerine izin veriliyordu.

Alman haber dergisi Der Spiegel, Saddam Hüseyin'le son olarak konuşan kişinin anılarını yayımladı.

Irak eski diktatörü Saddam Hüseyin, avukatı Muhammed Munib'e ABD askerleri tarafından yakalandığı anı anlattı.

YAKALANIŞ HİKAYESİ FARKLI

Saddam ABD askerleri tarafından yakaldıktan sonra kendisinin bayıltılarak bir çukura atıldığını daha sonrada çukurdan çekilirken görüntülerinin alındığını söyledi. İlaçla sersemletildiği için kendini bir erkek gibi savunamadığını da Saddam, avukatı Munib'e anlattı.

ABD'Lİ KADIN GENERALDEN MUZ İSTEDİ

Saddam kendisini hapiste ziyaret eden ABD Generali Jane Karpinski'den kayısı ve muz istedi. ABD'li general Saddam'ın cezaevinde bulunduğu sırada çok sevecen olduğunu belirtiyor. Saddam, ABD'li bayan generale, kendisi için nöbet tutan ABD askerleri için, "Sizin çocuklar benim oğlum gibi" dediği de iddia edildi.

OĞULLARI İÇİN NE DEMİŞ

Saddam Hüseyin'in oğulları Uday ve Kusey'le ilgili görüşlerini de FBI ajanı George Piro'ya söylediği belirtiliyor. Saddam'ın iki oğlu için, "İnsan milliyetini seçemediği gibi çocuklarını da kendisi seçemiyor. İnsan kendi öz çocukları tarafından da darbe görebilir." dedi.

YAPTIKLARINDAN PİŞMAN DEĞİLDİ

Bütün görgü tanıkları, Saddam'ın darağacına giderken bile yaptığı şeylerden pişmanlık duyduğu yönünde bir söz sarf etmediğini belirtiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız