SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Yeni Yıla Zamla Girdi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayısı fiyatları arttı. Birinci kalite kuru kayısının toptan 4.2 TL'ye yükseldiği belirtilirken, fiyat yükselmesi üreticiyi sevindirdi.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, yaptığı açıklamada, birinci kalite kuru kayısının toptan kilosu 3.6 TL'den işlem görürken 4.2 TL'ye kadar yükseldiğini belirtip, "Stok'da kayısı azalması ve ihracatçının önceden bağlantı yaptığı ürünleri göndermeye başlaması nedeniyle fiyat yükseldi" dedi.

Doların yükselmemesi ve kayısı fiyatının yükselmesini iyi bir gelişme olarak değerlendiren Kalaycıoğlu, "Üreticinin ve ihracatçının stoğunda az kayısı kaldı. Ellerindeki kayısıları da yaz ayına kadar tüketmelerini bekliyoruz" diyerek, Ağustos ayında başlayacak yeni ihracat sezonuna sıfır stokla girilmesini beklediklerunu vurguladı.

Bu arada, kayısı üreticileri ise, fiyat yükselmesini olumlu ancak gecikmiş bir hareket olarak değerlendirdiler. Uzun süre sonra ilk kez birinci kalite kuru kayısının toptan kilosunun yüzde 15-17 arasında artarak 4.2 TL'ye kadar yükselmesi ile üreticinin alın terini karşılayacak fiyata yükselmesinin önemini vurgulayan üreticiler, en yüksek fiyatın yanı sıra ortalama fiyatın da önemli olduğunu, ortalama fiyatın da yüksek olmasını beklediklerini kaydettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız