SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Yerlerde, Fındık Korumada

0
Güncellendi - 2017-08-25 05:43:43
Kayısı Yerlerde, Fındık Korumada
A- A+ PAYLAŞ

  • Kayısıda rekolte yüksekliği nedeniyle fiyatlar taban yaparken, Tarım Bakanı fındıkta rekolteye bağlı fiyat düşüşünü engellemek için yaptıklarını anlattı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba fındık fiyatıyla ilgili olarak,"Borsanın fiyat açıkladığını duyar duymaz olaya el koyduk. Şu anda da soruşturma halindedir. Hiç anlamsız, hiç bir dayanağı olmayan bir fiyat açıklaması, normal fiyat seyrinde devam ediyor. Biz alımlarımıza devam ediyoruz. Üreticimizi mağdur etmeyeceğiz. Allah'ın izniyle üretici de mutlu olacaktır" dedi.

AGRO Sivas 4'üncü Tarım ve Hayvancılık programına katılmak üzere Sivas'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Sivas Valiliğini ziyaret etti. Bakan Fakıbaba ziyarette Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Ziyarette konuşan Milli Eğitim Baka ı İsmet Yılmaz, Bakan Fakıbaba'ya Sivas'a yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Basın mensuplarını fındık fiyatlarıyla ilgili sorusuna Bakan Fakıbaba, "Biz fındık fiyatlarını saati saatine takip ediyoruz. Sadece bu Ahmet Fakıbaba'nın vermiş olduğu bir karar değil. Bu bir ekip olayıdır. Fındığın 2016'da 420 bin rekoltesi vardı. Rekoltede yükselme vardır. Böyle 7-8 liraya düşecek bir fiyatın olmaması gerekirdi. Bu bağlamda çiftçilerimiz mağdur duruma düşmemesi için biz geçen sene vermiş olduğumuz levant fındıkta 10 lira Giresun'da 10.5 lirayı verdik. Çünkü dünya rekoltesi 900 bin ton bizde artarken dünyada artmadı. Belirleyici ihraç edici ülke kimdir? Türkiye'dir. Türkiye bunun hakkını vermesi gerekirdi. Onun için fiyatımızı açıkladık" dedi.

"Soruşturma başlattık"

Borsanın açıkladığı 8.5 lira fiyatıyla ilgili soruşturma başlattıklarını ifade eden Bakan Fakıbaba, "Borsanın fiyat açıkladığını duyar duymaz olaya el koyduk. Şu anda da soruşturma halindedir. Hiç anlamsız, hiç bir dayanağı olmayan bir fiyat açıklaması, normal fiyat seyrinde devam ediyor. Biz alımlarımıza devam ediyoruz. Üreticimizi mağdur etmeyeceğiz. Allah'ın izniyle üretici de mutlu olacaktır. Alan da mutlu olacaktır. Her iki tarafında kazandığı ama üreticinin mağdur edilmediği tekelleştirilmeyen bir ortamı kurmak Tarım Bakanı olarak bizim görevimizdi. Biz de bunu yaptık diye düşünüyorum" diye konuştu.

Sivas, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • sedat (6 yıl önce)
    Malatyalı kayısı üreticisi sahipsiz değil vekil olanlar sağolsunlar bize seçimden seçime halimizi soruyorlar ondan sonrası Allaha emanetiz ne sulamaya su ne işçiye ne ilaç almak için para 200tl alan desteği gelmese kayısı üreticisi dilenci darağına düşecektir ya da Ankaranın yolunu tutacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • adiiyamanli Abizer (6 yıl önce)
    Malatya da milletinvekili olmadığı gibi malatyanın da vekili yok.Hani neredeler gören varmı.Vali bey çaba gösteriyor kayısı için onlarda tık yok.Lisanslı depoculuk la insanları avutuyorlar.Neymiş kayısıyı depoya koyacakmışız hijyenik koşullarda saklanacakmış.Öksüzün karnını doyur sıçacak yer bulur derler.Fiyatını kayısı bulsun da saklayacak yer buluruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertan (6 yıl önce)
    Fındıka devlet nasıl destek veriyorsa kayısıyada destek versin kayısı birlik kurulsun vagon fabrikasıda deposu olsun devlet büyüklerimize arz ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    malatyalıların yapacağı şey belli. yerel seçimlerde yerel yöneticilere ve milletvekillerine verilecek acı bir mesaj, reisin dikkatini malatya'ya çekecek ve yerel yöneticlerden hesap sorulacaktır. genel seçimde de reise oylar verilecek reis mesajı alıp bu beceriksiz yöneticileri başımızdan alıp daha iyilerini getirecektir. öyleyse parola belli: oyumuz yerel seçimde adaya, genel seçimde reise
    0
    0
    Yanıtla
  • Reis dediğin önceden başbakan sonra cumhurbaşkanı oldu beğenmediğiniz milletvekilleri gökten inmedi reis seçti. Malatyalılar hala 15 yıldır Kılıçdaroğlunun memleketi yönettiğini sanıyor. Allah Malatyalılara akıl fikir nasip eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Meydanlarda.konusan.atan.tutan.vekiler.nerede
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozan (6 yıl önce)
    Stockholm sendromu tam da Malatya ya göre, İpini çekene %70 oy Sanki başka illerden geldiler oy verdiler. Yanıldık derseniz oda değil. AKPARTİ 2003 den beri Malatya da hep yüksek oranlarda oy alıyor. Burada AKPARTİ nin hiç bir suçu yoktur. Seçilen milletvekilleride suçlu değildir. Bilinci olmayanlar takım tutar gibi parti tutar. Bu her parti seçmenleri için geçerlidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (6 yıl önce)
    Vaybe hükümetimiz bazı konularda çok hassas
    0
    0
    Yanıtla
  • ali rıza bozkurt (6 yıl önce)
    Malatya AKP milletvekillerini kutlamak gerekir! Malatya yı bu kadar sahipsiz kalmasını nasıl becerdiniz, malatya yı nasılda ülkeyi yöneten bir il iken halkın değil ,bireysel ihtıraslarınıza mahkum ettiniz...! Malatya ya yapacağınız son iyilik hiç olmazsa konuşmayınız,görmeyiniz,duymayınız AGBABA Malatyayı konusun ,ağbaba Malatyanın sorunlarını dile getirsin siz yeterki fren görevi yapmayınız......! Malatya sizi altın harflerle .....!
    0
    0
    Yanıtla
  • adiyamanli Ramizan (6 yıl önce)
    Allah rızası için bu kayısıya sahip çıkan bir gözü kara badam olmayacakmı
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    malatya sahipsiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık (6 yıl önce)
    Malatya da vekil mi var bakan mı var ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Yazık yazık bizim tek sahibimiz vardı rahmetli ÖZAL bu okuduklarıma inanamıyorum Allah'a havale ediyorum sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (6 yıl önce)
    tabi karadenizli uyanik hemen isyan ettiler sosyal medyadan 2019 seçimlerini isaret ettiler,bize ise kazık çaksalar boş
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Kardeşim fındığın sahibi var. Karadeniz milletvekilleri çalışıyor. Malatya bakanı ve milletvekilleri anca bol keseden konuşuyor. Cek cak cik
    0
    0
    Yanıtla