SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Zirvede!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:51:30
Kayısı Zirvede!
A- A+ PAYLAŞ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayında Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) yüzde 0.56 oranında, Üretici Fiyatları Endeksinin (ÜFE) ise yüzde 0.26 oranında arttığını açıkladı. Açıklanan veriyle, Ağustos itibarıyla yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 8.88, ÜFE'de yüzde 4.56 artış gösterdi.
 
Piyasa beklentisi TÜFE'deki artışın yüzde 0.33, ÜFE de ise yüzde 0.54 artış olması yönündeydi.
 
TÜİK'e göre, tüketici fiyatları bazında Ağustos ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 17.99 ile kayısı olurken, fiyatı en fazla düşen ürün ise yüzde 21.44 ile armut oldu.
 
EN YÜKSEK ARTIŞ ULAŞTIRMADA
 
TÜFE'de ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 1,59 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti. Ağustos ayında endekste yer alan gruplardan gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 1,46, eğitimde yüzde 0,95, ev eşyasında yüzde 0,71, konutta yüzde 0,68, lokanta ve otellerde yüzde 0,62, eğlence ve kültürde yüzde 0,61, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,49 artış, haberleşmede yüzde -0,14, sağlıkta yüzde -0,25, giyim ve ayakkabıda yüzde -4,60 düşüş gerçekleşti. Alkollü içecekler ve tütünde ise değişim gözlenmedi.
 
Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE’de en yüksek artış yüzde 18,67 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. Konut yüzde 11,84, lokanta ve oteller yüzde 9,34, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 9,34, gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 9,14, ev eşyası yüzde 8,88 artışın yüksek olduğu diğer harcama gruplarıdır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız