SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıbirlik ''Avans'' Fiyatını Açıkladı..

A- A+ PAYLAŞ

Kayısıbirlik, yeni sezon kayısı avans fiyatını 1,7 YTL olarak açıkladı.

Kayısı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Serhan Bayhan, Kayısıbirlik'de düzenlediği basın toplantısında, kayısı alımları ve fiyatı konusunda açıklama yaptı. 2005-2006 sezonu kayısı başlangıcı avans fiyatı 1,7 YTL ( Bir milyon 700 bin lira) olarak açıklayan Bayhan, "Yeniden Yapılandırma Kurulu'nun önerisi olan, gerçek kooperatifçilik anlayışı doğrultusunda gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde uygulanan avans artı fark uygulamasına bu sezon Kayısıbirlik olarak başlamaya karar verdik"şeklinde konuştu.

"2005-2006 sezonu başlangıcı avant fiyatımız 1,7 YTL'dir. Avans fiyatın yüzde 20'si peşin, kalanı 3 ay sonra ödenecektir. Bu avans fiyatımızı 1 numara kayısı içindir ve piyasa şartlarında değişebilir. Açıkladığımız fiyat baş fiyat değil, avans fiyattır. Avans fiyatı ile alımlara Pazartesi gününden itibaren başlanacak. Alım sonuna kadar oluşacak piyasa fiyatları farkı olur ise bu fark üreticimize tekrar ödenecek. Bu sistem birçok ürün ve birlikte uygulanmaktadır"diyen Serhan Bayhan, Kayısıbirlik olarak hedeflerinin bu sezon rekoltenin yüzde 20'sini almak olduğunu vurguladı.

Ülke ekonomisine en az ek olarak 100 milyon dolar girdi sağlayacaklarına dikkat çeken Kayısıbirlik Genel Müdürü, "Geçen sezon ürünü dondan dolayı zarar gören kayısı üreticimizi, bu sezon da rekolte fazlalığı spekülasyonları nedeniyle zor bir sezon beklediği görülmektedir"şeklinde konuştu.

Ellerindeki 2 bin ton kuru kayısı stoğunun bin 300 tonunu satıp paraya çevirdiklerini, bu parayla alımlara başlayacaklarını anlatan Bayhan, "Elimizde şu anda 700 ton kuru kayısı var. Bu da normaldir"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız