SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısıbirlik Tekrar Açılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Çiftçimizin köyde üretim yapıp, asgari geçim standardına köyde ulaşması lazım. Çiftçiye gerekli destek verilmesi lazım" dedi.

Malatya Ziraat Odası'nı ziyaret eden ve burada bir basın toplantısı yapan Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kayısının sorunları üzerinde de durdu. Kayısının dikiminden pazarlanmasına kadar sorunları olduğuna dikkat çeken Bayraktar, kapalı olan Kayısıbirlik'in tekrar açılması gerektiğini söyledi. "Karar vericiler kayısının sorunlarını çözmek zorundadır" diyen Bayraktar, "Biz de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.
Türkiye'deki tarımın sorunlarına da temas eden Bayraktar, "Türkiye'de tarımın iki türlü sorunu var. Birincisi yapısal sorunlardır. 3,5 - 4 milyon hektar araziyi sulamaya açamadık. Türkiye'nin en büyük eksiklerinden biridir. İkinci önemli husus arazi toplulaştırmasını yeterli ölçüde sağlayamadık. Ar-Ge çalışmaları çok yeterli değil, yeterli kaynak aktarılmıyor. Maliyetle ilgili sorunlarımız var. Girdiler fevkalade pahalıdır. Girdilere yapılan destekler çoğaltılmalıdır. Çiftçimiz krediye ulaşmakta
zorluklarla karşılaşmaktadır" şeklinde konuştu.
Çiftçinin düşük faizli krediye ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Bayraktar, daha sonra şunları belirtti:

"Ziraat Bankası'na büyük iş düşüyor. Kullandırdıkları kredi 8 milyar TL'ye kadar çıktı. Ancak benim çiftçim hala başka bankalardan yüksek faizlerle kredi kullanıyor. Kefil olarak şehirlerden memur kefil istemesinler. Çiftçimiz, düşük faizli krediye ulaşması lazım. Bu krediye ulaşmadaki zorluklar giderilmelidir. Tarım Bakanlığı'nın açıkladığı havza bazlı destekleme modelini eksiklerine rağmen destekliyoruz. Bu planlama getirirken, Türk çiftçisi ve ülkemiz kazançlı çıkacaktır. Çiftçimizin köyde üretim
yapıp, asgari geçim standardına köyde ulaşması lazım. Çiftçiye gerekli destek verilmesi lazım. Müdahale kurumlarının açıkladığı fiyat, açıklanan fiyatın üstünde alınmalıdır."

Bayraktar, hükümetin tarım alanında attığı adımları da değerlendirerek, "Hükümet olumlu adımlar da atmıştır. Yetersiz adımlar da var. Adımların yeterli hale getirilmesine çalışıyoruz" dedi.

Toplantıda, Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a, el dokuması halı, tepside kuru kayısı ve plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız