SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kayısıbirlik Ürünün En Az Yüzde 15-20'sini Almalı..''

A- A+ PAYLAŞ

Kayısıdaki yüksek rekolte, yaş ve kuru kayısı fiyatlarındaki "olağanüstü" düşüş, ilgili kurum ve kuruluşları yeni çözümler aramaya yöneltti. Kayısıbirlik yönetimi tarafından milletvekillerine gönderilen bir yazıda, kayısı üreticisi 60 bin ailenin mağduriyetinin önlenmesi için girişimde bulunulması istendi ve öneriler dile getirildi..

Kayısıbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Bulgurlu ve Genel Müdür Serhan Bayhan imzasıyla Malatya’nın 3’ü AKP, 2’si CHP, 2’si de ANAP olmak üzere 7 milletvekiline gönderilen yazıda 60 bin kayısı üreticisi ile bölge ve ilin ekonomisi için son derece önemli olan kayısı konusunda gerekli girişimlerin yapılması istendi.

Milletvekillerine gönderilen yazıda, “ Kayısıbirlik olarak 2000 yılından sonraki tüm borçlarımızı uygun şekilde yapılandırmış bulunmaktayız. Kayısı da 2004-2005 sezonunu kapatıp, 2005-2006 sezonunu açmak üzereyiz. Geçen sezon soğuktan dolayı ürününün yüzde 73’ünü kaybeden kayısı üretici yeni sezona çok sıkıntılı girmektedir” denildi. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Yeni sezonda da 125-130 bin ton rekolte beklemekteyiz. Bu rekolte üzerine çeşitli spekülasyonlar ile kayısımız olması gereğinden çok fazla fiyat düşüşlerine hedef olmaktadır. Şu anki oluşan fiyatlar üreticimizin maliyetlerinin yarısını bile karşılayamayacak fiyatlardır. Ayrıca ihracat girdilerimizin olması gereğinden çok aşağıda oluşan fiyatlardır. Bu durumda 60 bin kayısı üretici ailemiz, bölge ve ilimiz ekonomisini son derece olumsuz etkileyeceği ve ülke ekonomisinin zarar göreceği açıkça görülmektedir. Üreticimizin, ilimizin v e bölgemizin bu fiyat düşüşlerinden dolayı sosyal ve ekonomik bir sıkıntı yaşamaması ve bu konunun tek ekonomik çözümü Kayısıbirliğin devreye girerek ürün almasıdır. Kayısıbirlik en az toplam rekoltenin yüzde 15-20’sini almalıdır. Bu tür sıkıntılar da bütün Dünya’da böyle çözülmektedir. “

Kayısıbirlik tarafından milletvekillerine gönderilen yazıda konu ile ilgili bilgilendirmenin Nisan ayında Cumhurbaşkanlığa, Başbakanlığa, ilgili Bakanlıklar ile TBMM Başkanlığına yapıldığı , ayrıca Malatya heyetinin bir süre önce Ankara’da yaptığı temaslarda konunun Başbakan Recap Tayyip Erdoğan’a da iletildiği vurgulanarak daha sonra şöyle denildi:

“Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, sıkıntının milletvekillerimiz tarafından takip edilmesini ve bu konunun Bakanlar Kurulu’na getirilmesinin sağlanmasını önermişti. Şimdi bu Malatyamız, bölgemiz ve ülkemiz için önemli sıkıntımızın Bakanlar Kurulu’na taşınmasının tam zamanıdır. Biz Kayısıbirlik olarak kayısı ile her türlü çözüm için üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız