SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıbirlik'te 31.4 Milyon Battı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:25:39
Kayısıbirlik'te 31.4 Milyon Battı
A- A+ PAYLAŞ

Devletin "Destekleme ve Fiyat İstikrarı Fonu"ndan Kayısı Birlik'e aktardığı 31 milyon 421 bin TL'nin battığı öğrenildi. 

Şu anda herhangi bir faaliyeti bulunmayan, son olarak işletme fabrikası da 24 işçinin yaklaşık 1 milyon 500 bin TL tutarındaki alacağı nedeniyle icra yoluyla 1 milyon 294 bin TL’ye satılmasıyla birlikte hiçbir mal varlığı da kalmayan Kayısı Birlik'e devletin verdiği kredilerin ise ödenemediği ortaya çıktı.

Devletin 2000'li yıllarda Kayısı Birlik’e, "Destekleme ve Fiyat İstikrarı Fonu"ndan verdiği kredi borcu alacağının 30 Nisan 2012 tarihi itibariyle 31 milyon 421 bin TL olduğu belirtildi. Tesisin satılmasıyla birlikte hiçbir mal varlığı kalmayan Kayısı Birlik’deki devlet alacağı olan 31 milyon 421 bin TL'nin devletin görev zararı olarak kalacağı ifade ediliyor.

Kayısı Birlik'te çalışan 24 işçi adına yaklaşık 1 milyon 500 bin TL tutarındaki alacaklar için açılan davada, Kayısı Birlik'e ait 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletme tesisi ve fabrikası, icra yoluyla bir kayısı şirketine 1 milyon 294 bin TL’ye satılmıştı. Firma işletmenin tapusunu alırken, sonradan davaya müdahil olan maliye avukatları, devletin alacağı için Malatya İcra Hukuk Mahkemesi’ne "Alacak sıra cetveli" davası açarak, fabrika satışında elde edilen paranın hazineye aktarılmasını talep etti. Maliye avukatlarının itirazı üzerine işçi alacakları nedeniyle satılan fabrikadan elde edilen 1 milyon 294 bin TL tutarındaki para ise icrada bekletiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız