SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıda Budama Dönemi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:39:50
Kayısıda Budama Dönemi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın en önemli geçim kaynağı olan kayısıda budama dönemine girildi. 

Kentte yaklaşık 50 bin ailenin geçim kaynağı olan kayısıda ağaç budama dönemi başladı. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, genelde kayısı denilince akla ilkbaharın geldiğini oysa bütün ağaçlarda bakımın yıl boyunca sürdüğünü söyledi. Kayısıda kalitenin arttırılması adına bakımların çok önemli olduğunu belirten Çiçek, “İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle kayısı ağaçlarında ve diğer sert çekirdekli meyve ağaçlarında tam budama dönemi” dedi.

Kayısı ağaçlarında budamaların çok hassas yapılması gerektiğini vurgulayan Çiçek, “Çünkü meyve kalitesi ve verimin sürekliliği açısından budama çok önemli. Kayısıda budamanın bu işi bilen teknik elamanlar tarafından yapılması ve doğru olarak budanması gerekiyor” şeklinde konuştu. Hastalık ve zararlıların yayılmasına ve etki derecelerini birinci dereceden etkileyen bir faaliyet olduğu için bu dönem için kayısı ağaçlarının budama dönemi olduğunu ifade eden Çiçek, “Önümüzdeki yaprak dökümünden sonra da son bahar ilaçlaması ile beraber mücadeleye devam edilmesi gerekiyor” dedi.

Son yıllarda özellikle kırmızı örümcek ve kabuklu bit sorunu ile kayısılarının oldukça sıkıntılı bir dönem geçirdiğini aktaran Çiçek, “Kayısı üreticilerimiz çok ciddi anlamda zararlar gördü. Bunların mücadelesi de son baharda olduğu için bu konu ile ilgili mücadele şart. Bu anlamda da çiftçilerimiz hassas ve duyarlı davranmaları gerekiyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız