SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıda Don Endişesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın önemli geçim kaynaklarından olan kayısı ağaçları çiçek açarken, önümüzdeki günlerde beklenen don üreticileri endişelendiriyor.

Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman, Malatya ve civarının Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini belirterek, "Salı günü ilimizde etkili olacak yağışların önce yağmur, çarşamba günü karla karışık yağmur şeklinde düşmesi bekleniyor. Çarşambayı perşembeye bağlayan gece de sıcaklıkların eksi 3 dereceye kadar düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olması beklenen yağışlardan sonra don beklendiğini ve eksi 3 derecelere kadar düşecek sıcaklığın kayısı tomurcullarına zarar verebileceğine dikkat çeken Duman, sıcaklığın merkezde eksi 3, yüksek yerlerde ise eksi 5'lere kadar düşebilecğıini bildirdi. Duman, "Çukur bölgelerde bulunan kayısı ağaçlarının zarar görebileceğini belirtiyoruz. Özellikle tohma boyundaki kayısı ağaçlarındaki çiçeklerin ciddi zarar görebileceğini ifade ediyoruz. Kayısı üreticileri ve ilgilileri tedbir almaya davet ediyoruz" dedi.

Malatya'ya yılda 150-200 milyon dolar arasında döviz girdisi sağlayan kayısının bu yılki gelirinin düşmemesi için üreticiler bir yandan dua ederken, diğer yandan da tedbir almaya başladı. Çiçek açan kayısı ağaçları ilaçlanırken, üreticiler don olması durumunda çiçek tomurcuklarının yanmaması için bahçede lastik yakacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız