SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısıda Eksiğimiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:47:44
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valisi Ulvi Saran, CNNTÜRK'te Göksel Göksu'nun sunduğu ve Malatya'dan canlı olarak yayınlanan  “Anadolu’da Yarın 2012” programına katıldı.
 
Vali Saran, programda yaptığı konuşmada, "Malatya’da derin bir sosyal ve kültürel değişim oluşmuştur. Her döneme ait tarihi eserler bulunmaktadır. Sanat ve kültür etkinleri de  Malatya’yı tanıtımda öne çıkarmıştır." dedi. Vali Saran bu çalışmalara örnek olarak, Malatya Uluslararası Film Festivalini,Türkiye’de büyük bir yankı uyandıran Anadolu’nun en büyük kitap fuarı olan Malatya Kitap Fuarını, Türkiye’ye model oluşturacak Kitap Okuma Kampanyasını örnek olarak gösterdi.
 
Malatya insanının sıcak kanlı ve girişken olmasının da Malatya ekonomisinin gelişmesine katkı sağladığını belirten Vali Saran, "Sümerbank Dokuma Fabrikası, Şeker Fabrikası ve Tekel Sigara Fabrikası gibi fabrikalar,  Malatya’da sanayi kültürünün oluşmasına neden olmuştur. Üç Organize Sanayi Bölgesi ile sanayi üretiminde Gaziantep, Kayseri gibi öncü sanayi ili olma yolunda ilerlemektedir. Ancak Kayısı konusunda eksiklikler bulunmaktadır. İlimizde yer alan erken ve geç Hitit, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserlerin tanıtımı, Eski Malatya Evlerinin restorasyonu gibi çalışmalara yoğunluk verdik." diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız