SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıda Hasat Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:07:58
Kayısıda Hasat Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Temmuz ayında artması beklenen kayısı hasadı, genelde alçak kesimlerdeki bölgelerde başlarken, diğer bölgelerde Temmuz ayının ilk haftasında hasadın başlayacağı belirtildi.

Bu yıl 413 bin ton yaş, 89 bin ton da kuru kayısı rekoltesi beklenirken, ilk baharda yaşanan don ve dolu olayları nedeniyle bu yıl beklenen rekolte gerçekleşmedi.

Battalgazi İlçesi’nde kayısı hasadı yapan bir kadın, bahçenin kendilerinin olmadığını, kayısıyı almaları nedeniyle kurutmalık kayısı yaptıklarını söyledi.

Kayısı üreticisi Ramazan İpek ise geçen yıl rekolte fazlalığı nedeniyle kayısıdan beklenen geliri elde edemediklerini ifade ederek, bu yıl da seyrek olduğunu, ancak bazı kayısılarda dolu yarası bulunduğunu belirtti. İpek, üreticinin alın terini karşılayacak gelir elde edemediklerini dile getirdi.

Dünyada en fazla Türkiye’de Türkiye üretiminin de yüzde 80’inin elde edildiği Malatya’da üretilen kayısıların yüzde 90’a yakını kuru olarak ihraç ediliyor. Kayısının ekonomik getirisi ile ülke ekonomisine yılda 350 milyon dolar civarında döviz girdisi sağlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız