SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıda İhracat da Gerilemiş

A- A+ PAYLAŞ

Kuru kayısı ihracatında geçen yılın ilk 8 ayına göre azalma yaşandı. Kayısı ihracat fiyatı ise geçen yılın ilk 8 ayına göre 2 dolar geriledi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği verilerine göre, kayısı ihracatında yılın ilk 8 ayında hem ihracat miktarında hem de gelir miktarında azalma yaşandı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden yurt dışına çıkış yapılan kayısı ihracat kayıtlarına göre, 2004 yılının ilk 8 ayında 26 bin 428 ton kayısı ihracat edilip, karşılığında 56 milyon 876 bin dolar elde edilirken, 2005 yılının ilk 8 ayında 23 bin 43 ton kayısı ihracat edilip, 49 milyon 656 bin dolar elde edildi. Geçtiğimiz yılın ilk 8 ayında kayısı ihracat fiyatı ortalama olarak 2 bin 152 dolardan işlem görmüşken, 2005 yılının ilk 8 ayında ise 2 bin 154 dolardan işlem gördü.

Avrupa ülkelerine 2005 yılının ilk 8 ayında 8 bin 80 ton kayısı ihracat edilirken, 21 milyon 888 bin dolar gelir elde edildi. Avrupa ülkelerine 2004 yılının ilk 8 ayında ise 9 bin 457 ton kayısı ihracatı karşılığında 24 milyon 644 bin dolar elde edilmişti. Avrupa ülkelerine geçtiğimiz yılın ilk 8 ayında ihraç edilen kayısı fiyatı ortalama olarak 2 bin 605 dolar iken, bu rakam bu yılın aynı döneminde ortalama olarak 2 bin 708 dolar olarak gerçekleşti.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden ABD'ye geçtiğimiz yılın ilk 8 ayında 16 milyon 832 bin dolar karşılığında 6 bin 779 ton kayısı ihraç edilirken, 2005 yılının ilk 8 ayında 11 milyon 266 bin dolar karşılığında 4 bin 652 ton kayısı ihraç edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız