SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıda Kükürt İçin Yeni Proje

A- A+ PAYLAŞ

Malatya kayısısında yaşanan kükürt sorununu çözmek için yeni bir proje başlatıldı.

Sağlıklı Kükürtleme Projesi'ni, 10 Ziraat Mühendisi Kükürtleme Danışmanı, 2 Tarım İl Müdürlüğü Teknik elemanından oluşan 4 ekiple yürütülecek.

Sağlıklı Kükürtleme Projesinin başlaması nedeniyle Karavak'daki Tarım İl Müdürlüğü binasında törenle tanıtım yapıldı. Tanıtımı yapan İl Müdürü Bestami Zabun, burada yaptığı konuşmada, "İlimizin en büyük tarımsal üretim kaynağı meyvecilik olup; bunun en büyük kısmını kayısı yetiştiriciliği oluşturmaktadır. Halen kapama kayısı bahçesi şeklinde tesis edilmiş toplam 6 milyon 817 bin 850 adet kayısı ağacı mevcuttur. Dünya yaş ve kuru kayısı üretiminin çok önemli bölümü Türkiye tarafından
gerçekleştirilmektedir. Malatya kayısı yetiştiriciliği yönünden ülkemizde ilk sırada yer almaktadır. Yaklaşık 50 bin aile ve 250 bin kişinin geçim kaynağı olan kayısı Malatya ve yöresi için önemli bir gelir kaynağı durumundadır. Üretilen kayısının yüzde 90'ı kurutulmakta ve kurutulan kayısının yaklaşık yüzde 90-95'ı ihraç edilmektedir. Özellikle Avrupa Birliği ülkeleri 2 bin ppm'in altında kükürt dioksit içeren kuru kayısı talep etmektedirler. 2004 yılında başlayarak bugüne kadar süregelen Ege, Güneydoğu Anadolu ve İstanbul İhracatçı Birliklerince finanse edilen proje kapsamında 10 Ziraat Mühendisi görevlendirilmiştir. Bu arkadaşların Malatya Merkez ve İlçelere ulaşımları için 4 araç kiralanmıştır. Geçmiş yıllarda planlanan ve yüzde 100 gerçekleştirilen 5 bin üreticiye ulaşma hedefimiz bu yılda devam etmektedir. Projeyi finanse eden Ege, Güneydoğu Anadolu ve İstanbul İhracatçı Birliklerine teşekkür eder, projede görev alacak arkadaşlara başarılar dilerim" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız