SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısıda Markalaşma' Konuşuldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:13:07
'Kayısıda Markalaşma' Konuşuldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kentin sorunlarına çözümü için sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile oluşturulan ve ortak akıl ile çözüm üretmeyi amaçlayan Malatya Platformu komşuluk ve kayısıda markalaşma konularını masaya yatırdı. 

Ramada Altın Kayısı Otel’de düzenlenen toplantıda platformun üyesi olan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantının ev sahipliğini Basri Yaşar yaptı. Toplantının açılışında konuşan Platformun Onursal Başkanı Vali Vasip Şahin, Malatya Plaformu’nun geldiği noktayı vurgulayarak, “Bizim iddiamız bu masa etrafında bir diyalog, bir birliktelik ve bir dostluğun gelişmesiydi. Hamd olsun görüyoruz, sizlerin hem gayreti, hem desteği, hemde bu konuya inanmanızdan kaynaklanan bir bereket hasıl oldu. Bu bereketin İnşallah hep birlikte meyvesini Malatya olarak, ülke olarak, insanlar olarak, sivil toplum kuruluşları olarak alıyoruz, alacağız” diye konuştu.

Komşuluk konusuna değinen Vali Şahin, “Ben öyle inanıyorumki, komşuluk ülkemiz sorunlarının birçoğuna aslında çözüm sunan önemli bir müessese. Daha problemlerin doğmadan önlendiği, yok edildiği bir kurum. Dolayısıyla biz komşuluğu, selamlaşmayı, yardımlaşmayı, belki bir ziyareti, esnaf ziyareti olabilir, ev ziyareti olabilir, bir birimize bu ilgiyi aslında ikram ederek toplumu yeniden eski o kendi kodlarına döndürerek, toplumu tekrar sağlamlaştırabiliriz. Gerçekten 20 sene önceki, 30 sene önceki, 50 sene önceki komşuluklarımız da bugüne baktığımızda çok şey kaybetmişiz” ifadelerini kaydetti.

Toplantıda komşuluk konusu üzerinde yapılan değerlendirme ve fikir alışverişlerinden sonra “Kayısıda marka oluşturma” konusu gündeme alınarak tartışıldı.

Platformun organizatörlüğünü BİLSAM yürütüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız