SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıda Sahipsizliğin İtirafı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:36:37
Kayısıda Sahipsizliğin İtirafı
A- A+ PAYLAŞ

Ulusal Kayısı Çalıştayı’nın yapıldığı bu günlerde Malatya Tarım İl Müdürlüğü, kayısı konusunda ilginç bir tespitte bulunarak, bir bakıma kayısının sahipsizliğini belgeleyen bir çalışmaya imza attı. 

Malatya Tarım İl Müdürlüğü, 2014-2018 dönemini kapsayan Malatya Tarım Stratejisi Belgesi’nde, Malatya tarımının güçlü ve zayıf yönlerini, Malatya tarımına ilişkin tehdit ve fırsatları (SWOT Analiz) sıralarken, Malatya tarımının zayıf yönlerinden birisinin de “Kayısıyla ilgili yapılması gereken çalışmalar konusunda lokomotif olma misyonunu üstlenecek bir kurum ya da yapılanma bulunmaması” olduğu şeklinde bir tespite yer verdi. 

Tarım İl Müdürlüğü’nün bu tespiti, özellikle seçim dönemlerinde siyasi malzeme konusu yapılan, gerek ürünün olduğu, gerek ürünün olmadığı her dönemde üreticisini perişan eden kayısıya ilişkin sorunların çözülememesinin temel nedeni olarak değerlendiriliyor. 

Bu durumun kayısı tarımı ile doğrudan ilişkili bir devlet kurumu tarafından açıklanmış olması, Malatya şehir ekonomisinin can damarı olduğu belirtilen kayısı konusunda, hem devlet kurumlarının hem de Malatya TSO, Malatya Ticaret Borsası ve Malatya Ziraat Odası’nın bugüne kadar kayısı ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmemiş olması ve bu alandaki başarısızlığının da kanıtı niteliğinde. 

“Haksız rekabeti önleyici kurumun yokluğu” tespiti…

Malatya Tarım StratejiBelgesi’nde kayısıya ilişkin bir başka tespit ise, kuralsızlığın hâkim olduğu kayısı piyasasında, “Haksız rekabeti önleyici ve fiyat istikrarının sağlanmasına katkı sunacak bir düzenleyici kurumun bulunmaması” şeklinde ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız