SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıda Tahmini Rekolte..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ve civarında kuru kayısıda tahmini rekolte rakamı 103 bin ton olarak açıklandı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, beraberinde Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılı tahmini kayısı rekoltesini açıkladı. Güldal, Malatya Tarım İl Müdürlüğü, Malatya Ticaret Borsası, Malatya Ziraat Odası ve Kayısı Araştırma ve Tanıtma Vakfı'nın ortak çalışması sonucunda Malatya ve çevresindeki toplam yaş kayısı tahmini rekoltesinin 432 bin ton olarak, kuru kayısı tahmini rekoltesinin ise 103 bin ton belirlendiğini kaydetti. Güldal kuru kayısı rekolte tahmininde 83 bin 868 tonunun Malatya il sınırları içinde, 19 bin 375 tonun ise Baskil, Elbistan ve Gürün'deki kayısıyı kapsadığını belirtti.

Güldal, Malatya'da toplam meyve veren kayısı ağacının 6 milyon 881 bin adet olduğunu ve ağaç başına düşen ortalama verimin ise 54 kilogram olduğunu belirtti. Güldal, yaş olarak tüketilecek olan yaş kayısının 41 bin 382 ton, kurutmalığa ayrılacak olan kayısı miktarının da 323 bin 626 ton olarak tahmin edildiğini aktardı.

Güldal, “Bu yıl özellikle ilkbahar döneminde ani sıcaklık yükselmeleri ile çiçeklenme döneminin hızlı yaşanması, akabinde gelen çiçek dökülmeleri ve meyve dökülmeleri belli bir rekolte kaybına neden olmuştur. Dökülen meyvelerle birlikte meyve tutumunu seyrek gerçekleşmesi sonucunda yaş olarak satılacak olan meyvenin kalitesini çok yüksek olacağını düşünüyoruz. Genelde meyve tutumunun seyrek, ürün kalitesinin yüksek olmasından dolayı yaş kayısı satışının artacağını tahmin etmekteyiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız