SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıdan 303 Milyon Dolar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya, kuru kayısıdan bir yılda 303 milyon 325 dolar döviz girdisi sağlandığı belirtildi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) yönetim kurulu üyesi Yalçın Geyik'ten alınan bilgiye göre, 1 Ağustos 2008 -31 Temmuz 2009 tarihleri arasındaki sezonda, 96 bin 526 ton kuru kayısı ihraç edilerek 303 milyon 325 bin ABD doları gelir elde edildi. Bu arada geçen dönemde 100 bin ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilip 282 milyon 292 bin ABD doları döviz girdisi gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Bu sezon geçen sezona göre yaklaşık 4 bin ton daha az kayısı ihraç edilmesine rağmen 21 milyon 32 bin
dolar daha fazla gelir elde edildiği belirtildi.

Bu arada, geçen Temmuz ayında yaklaşık 6 bin ton kayısı ihraç edilip 16 bin 542 dolar, geçen yılın Temmuz ayında ise yaklaşık 4 bin ton kuru kayısı ihraç edilerek 12 bin 368 dolar kuru kayısıdan döviz girdisi sağlandı.

Yalçın Geyik, başta ABD, Rusya, Almanya, İngiltere, Hollanda, Avusturalya ve Brezilya olmak üzere toplam 95 ülkeye kuru kayısı ihracatının yapıldığını bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız