SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısılı Ekmek Çıkarılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:53:13
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya Belediyesi Ekmek Fabrikası başta olmak üzere büyük ekmek fabrikaları kayısı ekmek çıkarmaya başlamalı. Sonra başka illerden talep etmeliyiz” dedi. 

Beraberinde partinin İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam ve partinin bazı yöneticileriyle birlikte Ticaret Borsası’nı (TB) ziyaret ederek, yeni yönetime ‘hayırlı olsun’ diyen Milletvekili Çalık, burada yaptığı açıklamada, THY yolcularına kuru kayısı ikramının 2014 yılında da devam etmesi için gerekli temaslarını yapacaklarını ifade edip, “Daha önceden THY ‘de fındık ikram ediliyordu. Fındığı Fındık tanıtım Grubu karşılıyordu. THY şimdi kayısının büyük bir bölümünü karşılıyor” şeklinde konuştu.

Çalık, “Öncelikle kayısılı ve çekirdekli ekmek ilimizde de yapmak gerekiyor. Malatya Belediyesi Ekmek Fabrikası başta olmak üzere büyük ekmek fabrikaları kayısı ekmek çıkarmaya başlamalı. Sonra başka illerden talep etmeliyiz” dedi.

İstanbul Gezi Park nedeniyle çıkan olaylara da temas eden Çalık, “Yeşili kırmızıya dönüştürmek isteyenler var. Provokatörlere halkımızın kanmayacağını ümit ediyorum. Vatandaşlarımız istismarcılara değil sağ duyuya hakim olup, kaos ortamı meydana getirmek isteyenlere destek vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

Çalık, 5084 sayılı teşvik yasasının önümüzdeki günlerde çıkacağını ve 01.01.2013’den itibaren 10 işçiden fazla çalışan işletmelerin sigorta primlerinin bir bölümünün devlet tarafından ödeneceğini bildirdi.

TB Başkanı Gürsel Özbey ise, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Özbey, Türk Hava Yolları’nda yolcularına kuru kayısı ikramında öncülük eden Milletvekili Çalık’a teşekkür ederek, “İzmir’de Kuru Meyve Tanıtım Grubu olarak okullarda süt dağıtımı projesine benzer bir proje üzerinde çalışıyoruz. İlköğretim çağındaki öğrencilere kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı bir paket içinde ikram edilmesi konusunda projemiz var”dedi.

Özbey, “Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi günde 20 bin kayısı ve çekirdekli halk ekmek çıkarıyor. Bunun 100 bin adete çıkarılması için diğer yetkililerle görüşüyoruz. Bunun tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması için temaslarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam da, “Milletvekillerimiz ilimizde olduğu zaman esnafımızı ve vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek sorunları yerinde çözmeye gayret gösteriyoruz. Meslek örgütlerimizden en önemlilerinden Ticaret Borsası’nı da ziyaret edip, yeni yönetime hayırlı olsun demek istedik” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız