SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısının Alternatifiydi Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde son yıllarda kaysıya alternatif yetiştirilen elma, bu yıl üreticilerin yüzünü güldürmedi.

760 hektar alanda yaklaşık 125 bin bodur ve yarı bodur elma ağacı bulunan ilçede bu yıl 7 bin 500 ton elma hasadı yapılması bekleniyor. Starking, golden ve Arapkızı cinsi elma yetiştirilen ilçede son yıllarda diyet elma üretimine de hız verildi.

Kaysıya alternatif olarak üretmeye başladıkları elmaların pazarlanmasında sıkıntı yaşadıklarını belirten üreticiler, elmanın kilosunun ortalama 400 YKr olması gerektiğini, ancak 200 YKr'ye dahi müşteri bulamadıklarını kaydetti.

Öte yandan, ilçede yeterli soğuk hava deposunun bulunmaması üreticileri düşündürüyor. Satamadıkları elmaları saklayamayan üreticiler, bu konunun da bir an evvel çözülmesini istiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız