SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kayısının Avans Fiyatı Yetersiz- Komik..''

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Kayısıbirlik) tarafından açıklanan 1.7 YTL'lik kuru kayısı alım avans fiyatı yetersiz bulundu. Ziraat Odası Başkanı Enver Budan (soldaki fotoğrafta) fiyatı "komik" olarak değerlendirirken, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu (sağdaki fotoğrafta) açıklanan fiyatın zaten pazardaki fiyat olduğunu söyledi..

Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, 1 kilo kuru kayısının maliyetinin 2.3 YTL olmasına rağmen Kayısıbirlik'in avans fiyatını 1.7 YTL olarak açıklamasını yetersiz bulduklarını belirterek, "Bir de fiyattan ziyade, Kayısıbirlik'in ne kadar ürün alacağı önemlidir. Çünkü, birlik ne kadar çok ürün alırsa o kadar da piyasadan kayısı çekilir ve fiyat yükselir" dedi.

Açıklanan rakamı 'komik' olarak nitelendiren Budan, "Kayısıbirlik, 1. kalite kuru kayısıyı alım fiyatını 1.7 YTL olarak açıkladı. Ancak kesintilerle birlikte üreticinin eline 1.2-1.3 YTL para geçecek" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu ise, pazarda açıklanan fiyattan kayısı satıldığını ifade ederek, bu yıl rekolte fazlalığı nedeniyle yaşanan fiyat düşüklüğünden üreticilerin mağdur duruma düştüğünü vurguladı.

Üreticilere de seslenen Kalaycıoğlu, "Üretici, işçi parasını ödemek için kayısının bir bölümünü satmak zorunda olduğundan kayısıyı pazara çok getiriyor. Dolayısıyla fiyatlar yükselmiyor. Üreticilerden ricamız, zorunlu olmadıkça kayısılarını satmasınlar. Ayrıca, satmak zorunda kalacaklarsa kısım kısım getirsinler. Kamyonlarla pazara kayısı getirilince haliyle fiyat düşüyor" şeklinde konuştu.

Bu arada, Kayısıbirlik tarafından kuru kayısı avans alım fiyatının açıklanmasından sonra, ürün alımına 29 Ağustos Pazartesi günü başlanması için hazırlıkların devam ettiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız