SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısının Tanesi 1 TL!

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:22:23
Kayısının Tanesi 1 TL!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, geçen yıl rekoltenin çok düşük olmasına, kuru kayısı fiyatlarının "ekonomi kuralları"nın tersine giderek düşmesine, tüketimi artırmak için Malatya'daki STK'lar okullar ve askeriye için devlete toplu kayısı satışı gibi öneri ve çabalarla ortaya çıkmalarına karşın, Malatya'nın kuru kayısından işin ticaretini yapanlar kâr üstüne kâr koymayı sürdürüyorlar.

Yandaki fotoğraflar, geçtiğimiz günlerde Ankara Kızılay'daki bir çerez markette çekildi. Gün kurusu ve islimli kuru kayısının üzerindeki etikette, tanesinin 1 TL olduğu yazarken, kilo fiyatı da 46 TL olarak belirtiliyor. Tek tek 1 TL'den satılması halinde, 1 kilo kayısıdan elde edilecek gelir 50-70 TL'yi buluyor.

Malatya'da kayısı üretimi ve tüketimine ilişkin planlama, düzenleme bir türlü yapılamadığı, yapılmadığı için, bugünlerde yeni pazar bulunması için devlete kayısı satmak gibi öneriden daha öteye bir çözüm yolları bulunmayanlar konuşadursun, yüksek paraları tüccarlar ve perakendeciler elde ediyorlar. Daha çok spekülatif bir pazarı oluşturulan ve bu da adeta kurumlaştırılan kayısıda, kuru ürün üretimi geçen yıl olduğu gibi 150 bin tonlardan 6 bin tona da düşse, üretici pek kazanç elde edemiyor. Kazananlar, yine spekülatif piyasanın aktörleri. Sayıları biraz artsa da en fazla 50-60 kişi ya da şirket.. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız