SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kayısınızı Mümkünse Erken Satmayın..''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, kayısı üreticilerine, ürünlerini erken satmamaları konusunda uyarıda bulunarak, fiyatların düşmesinden dolayı üreticilerin evlerine ekmek götüremediğini söyledi. Milletvekili Aslanoğlu, Şire Pazarı'nda sohbet ettiği üreticilere, kayısılarını "mümkünse" erken satmamalarını tavsiye etti.

ŞİRE PAZARI'NDA..
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Şire Pazarı'na giderek, burada kayısı üreticileriyle bir süre görüştü. Üreticilerin sıkıntılarını dinleyen Aslanoğlu, fiyatların düştüğü bu dönemde ürünlerin erken pazara getirilmemesi gerektiğini söyledi. Üreticiler ise işçi parasını ödeyebilmek için kayısıları mevcut fiyatlarda satmak zorunda olduklarını ifade etti.

Malatya'nın sahipsiz bırakıldığını ve hükümet tarafından hiçbir desteğin verilmediğini belirten Aslanoğlu, iktidar partisi milletvekillerinin de bu meseleye sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

TELEVİZYONDA..
Aslanoğlu, kaysı üreticilerinin yaşadığı sorunlar ile ilgili olarak TV Malatya adlı yerel kanalda canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. Aslanoğlu, üreticilerin yaşadığı sorunları anlatırken, bir anda gerilince gözlüğünü savurdu. Canlı yayından dolayı tavır ve hareketini değiştirmeyen Aslanoğlu, bir süre sonra televizyon çalışanlarından birisinin uzattığı gözlüğü tekrar takarak programa devam etti.

Aslanoğlu, kayısı üreticilerinin yaşadığı sorunlarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde kayısı fiyatlarının aşırı derecede düştüğünü aktararak, "Malatya çiftçisine yazık. Sadece Malatya çiftçisine yazık olmuyor. Malatya'da yaklaşık 250 milyon dolar kayısı girdisi var. Bu para herkese gidiyor. Fiyatlar düşünce Malatya ekonomisi kaybediyor, Türkiye kaybediyor. Kayısı Türkiye'nin yüzde 100 öz malı. Türkiye kendi öz malı olan kayısıdan 250 milyon dalar bir döviz kaybediyor. Yazıktır, buradan haykırıyorum, Malatya çiftçisinin alın terini kimsenin yok etmeye hakkı yoktur. Bu bir alın teridir. Alın terini kimse yok edemez. Gelecek hafta Ankara'da olacağım, başvuru yaptığım yer kalmayacak. Ekmek için her şeyi yapacağım. bu Malatyalının ekmeği, tüm Malatyalının ekmeği. Malatyalının ekmeğini kimse elinden alamaz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız