SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıya Akredite Kurumu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya kayısısının dünya standartlarında üretim ve pazarlanabilmesi için Kayısı Ürün Akredite Kurumu'nun kuruluş çalışmaları hızlandırıldı.

Vali Ulvi Saran başkanlığında Valilik Salonu'nda yapılan toplantıda Kayısı Ürün Akredite Kurumu'nun kuruluş çalışmaları görüşüldü.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, Malatya Bilim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Kayısı Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Tarım İl Müdürlüğü görevlileri, TSO Temsilcileri, ihracatçılar, ve kayısı üreticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Ulvi Saran, Türkiye'de ilk kez bir meyve konusunda akredite kurumunun Malatya'da kurulacağını ve bunun Türkiye'de ilk örneklerden birisi olacağını belirterek, "Kayısı çok önemli bir değerimiz olduğu halde gerek yetiştirilmesinde, gerek işlenmesinde ve gerekse de ihracatında dünyanın kabul ettiği standartlara göre ne yazık ki, bir çalışma yok. Kayısıda dünyanın kabul ettiği standartları yakalamak için bir arayış içerisindeyiz. Bunun için çalışmalarımızı başlattık. Kayısı üreticisi, kayısı işletmecisi ve kayısı
ihracatçılarında katılımı ile Valiliğimizin önderliğinde oluşturulan bir Kayısı Akreditasyon çalışması yapacağız. Bu çalışmanın çeşitli ayakları var. Çalışmalarımızı hukuki bir metin üzerinde düzenleyeceğiz. Bu çalışma Türkiye'de bir ilk örnek olacak. Kayısının uluslararası piyasada itibarını arttırmalıyız" dedi.

Kayısı Akredite Kurumu'nun Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı'nın bünyesinde faaliyet gösterdiğini belirten Vali Saran, bu kurulun çalışması ile kayısı yetiştiriciliği ve üretimi ile ihracat sürecinin kontrol altında tutulduğu bir sistemin işleme konulacağını ifade etti.

Vali Saran, "Kayısının nasıl işleneceğine dair bir kurul var mı? Bir standart çizgi var mı? Bunu ne üretecimiz ve ihracatçımız bilmiyor? Kayısını nasıl nakledileceği konusunda bir standart var mı? Yok. İnsanlarımız kendi arzu ve insaflarına göre yapıyor. Dünya kamuoyuna, kayısıyı dünya standartlarına göre yetiştirdiğimizi göstermeliyiz" şeklinde konuştu.

Toplantıda Kayısı Ürün Akretide Kurumu Yönetim Kurulu'na Vali Ulvi saran, (Yönetim Kurulu Başkanı), Belediye Başkanı Ahmet Çakır, (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu (Üye), İl Tarım Müdür Yardımcısı Resul Karakuş (Üye), Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin (Üye), İhracatçı Mustafa Bent (Üye), TSO Meclis Üyesi Murat Tokmak (Üye), İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BİLSAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ve KOBİ Uzmanı Yalçın Akyüz seçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız