SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısıya Alternatif Bir Ürünün Olması Güzel"

0
Güncellendi - 2017-09-23 02:42:54
A- A+ PAYLAŞ

Vali Ali Kaban, Battalgazi İlçesinde Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce tesis edilen badem ve ceviz bahçelerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Kaban’ın inceleme gezisine Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Battalgazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Basri Hacioğlu ve müdürlük teknik personeli katıldı.

Vali Kaban, ilk olarak 2014 yılında Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında tesis edilen 10 dekar alandaki badem bahçesini gezerek yetkililerden ve bahçe sahibinden bilgi aldı.

Bahçe sahibi Şahap Demirel, Vali Kaban’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın Valim bu projeyi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın desteklemesi ve İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla tesis ettik. Bizim gücümüz bu bahçeyi tesis etmeye yetmiyordu. Sağ olsun devletimiz bize yardımcı oldu ve böyle güzel ve kaliteli bir bahçe sahibi olduk” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yıldırımoğlu, kayısı üretiminde zaman zaman sıkıntılar meydana geldiğini bu sebepten üreticileri kayısıya alternatif ürünler yetiştirmeye teşvik etmek amacı ile bu tür projeleri hayata geçirdikleri söyledi.

Vali Kaban da “Önemli olan ürettiğimiz ürünün kalitesi ve ekonomik değeridir. Alternatif ürünler yetiştireceğiz diye ekonomik değeri ve pazarlama sorunu olan ürünleri yetiştirmemiz doğru olmaz. Kayısı üretimine ihtiyaç olduğu kadar diğer ürünlere de ihtiyaç var. Bu tür projeleri üreticilerimize, çiftçilerimize yaygınlaştırmamız lazım, alternatif ürünün olması güzel iyi bir alternatif ürünün olması üreticilerimiz ve çiftçilerimiz açısından daha da güzel. Gördüğüm kadarıyla daha 2,5 – 3 yaşında olmasına rağmen bademler meyvesini vermeye başlamış. İlgili arkadaşlardan da öğrendiğim kadarıyla pazar aşamasında da hiçbir sorun yaşanmıyor. Demek ki badem ilimizde kayısı üretimimizden sonra üreticilerimize katma değer sağlayabilecek bir üründür. 5 yaşında ideal verimine ulaşacağını varsayarsak dekardan 300 kg, 10 dekardan 3.000 kg ürün elde edilmiş olacaktır ki, bu da azımsanamayacak kadar iyi bir getiridir. ” dedi.

Badem bahçesinden sonra, Boran Mahallesinde DAP (Doğu Anadolu Projesi) kapsamında  yüzde 50 hibe destekli, Şener Çavuş ve Ramazan Uğur’a ait olan 41 dekar ceviz bahçesini gezen Vali Kaban’a yetkililer tarafından proje ve bahçede yetiştirilen ceviz cinsi hakkında detaylı bilgiler verildi.

Bahçe sahipleri ile bir süre sohbet eden Vali Kaban, ziyaret etmiş olduğu bu iki projenin de çok isabetli olduğunu, üreticilerimize tatmin edici oranda gelir getireceğini ifade ederek bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür edip bol ve bereketli ürün elde etmeleri  temennisinde bulundu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Murat (6 yıl önce)
    Kayısı bu şehrin herseyi. Dünyada kayısı denilince akla malatya gelir Türkiye yı geçtim artık. Siz şehirle aynı isme sahip hale gelmiş bütünleşmiş bu ürüne alternatif arayarak ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Tv lerde fındık portakal reklamları devlet destekli donerken kayısı nin adı bile geçmiyor. Üvey evlat sahipsiz malatyam vah vah.
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas (6 yıl önce)
    Kayısıya alternatif ürün aramak beceriksizlerin saklandığı kılıftır.Kayısı için yıllardır ne yaptınızki alternatif ürün için ne yapasınız.Marka olmuş bir ürün yerlerde sürünürken,alternatif ürünü kime satacaksınız da çiftcinin yüzünü güldüreceksiniz ? Yeni tarım bakanımızda maaaaaaşaaaallllaaaah yatıyor fındık alacam kalkıyor fındığı nasıl daha iyi paraya çeviririm daha daha fındığa ne yapabilirim,fındığı nasıl aracılardan, fırsatcılardan korurum bunun ateşi sarmış bakanı.Sayın bakanın memlekette hangi ürünler yetişiyor danışmanları liste versinler de belki o zaman iki çift laf ta diğer ürünler için beyanat verir.Ya da kayısı için de beyanat vermezsen sayın bakan biz sayın erdoğanı malatya nüfüsuna geçireceğiz haberin ola. Yazık çok yazık böyle memleket yönetilmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Kayısı gibi stratejik bir ürüne sahipsin ama malesefki bu ürünü değerlendirmek yerine kayısıya altarnatif ürün arıyorsun gelde gülme.sahipsiz malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • ALPER (6 yıl önce)
    Alternatif ürün diye ortalıkta dolaşanlar malatya düşmanlarıdır. yahu kardeşim kayısı diye bir markan var. bu marka nasıl daha ileriye gider diye düşüneceğinize alternatif arıyorsunuz. malatya denildiğinde akıllara herkes tarafından kayısı geliyorsa eğer bu iş büyük bir iştir. ticaret yapanlar üründen çok reklama para harcarlar. malatyanın ürünü kendi reklamını kendisi yapmış.ortaya çıkarmış ama koca koca adamlar vali de dahil kayısıya alternatif arıyor. çiftçi düşmanı malatya düşmanı gibi davranmanın alemi yok.
    0
    0
    Yanıtla