SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısıya Alternatif Ceviz Çalıştayı' Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-10-08 18:03:50
'Kayısıya Alternatif Ceviz Çalıştayı' Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Darende Kaymakamlığı öncülüğünde kayısıya alternatif Darende cevizi tescil ve fidan yetiştiriciliği konusunda çalıştay yapıldı.

Darende Kaymakamlığında gerçekleştirilen çalıştaya Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe, Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü Mühendisleri Nedim Gültekin ve Talip Yiğit ve Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Kaya katıldı.

Prof. Dr.  Asma, kayısıya alternatif ceviz yetiştirilmesi gerektiği konusunda sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, üniversite bünyesinde kurulan Ar-Ge bahçesinde Darende’de yetişen bir ceviz türünün diğer türlere daha kaliteli olduğunun gözlendiğini söyledi.

İlçe Kaymakamı Ali Türk de, Darende cevizinin geliştirilmesi için her türlü çalışmayı yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Toplantıya katılan ve alanında uzmanlaşan konukların açıklamalardan anlaşılıyor ki Darende cevizinin değeri ortada. İlçemizde ürün çeşitliliği ve alternatif geçim kaynağı oluşturmak için bu çeşit üzerine proje geliştireceğiz. İklim değişiminin kayısı üretimini olumsuz etkilemesi, alternatif ürün yetiştiriciliğini gündeme getiriyor. Bilimsel olarak ürün verimliliği tespit edilen yöremize özgü ceviz türünün fidan üretimine ivedilikle başlamayı düşünüyoruz."

Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe ise ceviz fidanının geliştirilerek dağıtımı noktasında her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

İlerleyen zamanlarda tekrar bir araya gelecek heyet, ceviz fidanı üretimi konusunda projeler hazırlayacak.

AA

cevizçalıştayı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız