SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıya Alternatif Erik ve Üzüm

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:18:19
Kayısıya Alternatif Erik ve Üzüm
A- A+ PAYLAŞ
Eski adı Meyvecilik Araştırma Enstitüsü olan Kayısı Araştırma İstasyonu Battalgazi kampusunda sürdürülen kayısıya alternatif ürün geliştirme ve birim alanında en iyi sonuç ve verim alabilme projelerinde üzüm ve erik meyvelerinde önemli başarılar sağlandı. 
 
Erikte 4 Değişik Cins Üzerinde Çalışmalar Sürüyor
 
Birim alandan en iyi sonuç ve verimi almak için 4 değişik cins üzerinde çalıştıklarını belirterek sözlerine başlayan ve erik yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesinin yürütücüsü olan Ziraat Mühendisi Erdoğan Çöçen; “ İstasyonumuza bağlı Battalgazi kampusunda geçtiğimiz yıl başlattığımız erik yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projelerinde önemli mesafeler aldık. 5 dönümlük alanda diktiğimiz 520 fidandan elde edeceğimiz sonuçlarla ilimizde erik yetiştiriciliğinde önemli mesafeler alacağımıza inanıyorum” diyerek projeden umutlu olduğunu belirtti. 
 
Üzümde 14 Değişik Cins
 
Aralarında, Arapgir Köhnü,  Banazı Tahannebi, Öküz Gözü, Yeşilyurt gibi yerel cinslerinde bulunduğu 14 değişik üzüm çeşidi üzerinde çalıştıklarını belirten üzüm yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesinin yürütücüsü ziraat mühendisi Hasan Koç da “ Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte 3 dönümlük alanda yürüttüğümüz projede önemli gelişmeler elde ettik. Hedefimiz ilimizi üzüm yetiştiriciliğinde de söz sahibi yapmak. Çünkü, Malatya’nın Yeşilyurt, Arapgir, Arguvan, Doğanyol, Banazı gibi yerleşim yerlerinin gerek iklimi gerekse de toprağı üzüm yetiştiriciliğine elverişli. Eski dönemlerde de üzüm yetiştiriciliğinde söz sahibi idik. Fidan çalışmalarımızın yanı sıra yetiştiricilerimize yönelik eğitim çalışmalarımız de sürüyor. İstasyon olarak yetiştiricilerimize her türlü teknik bilgi ve desteğimiz sürüyor” diyerek orta vadede Malatya’nın üzüm yetiştiriciliğinde söz sahibi olabileceğini belirti. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız