SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısıya Alternatifi Artırmalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, kayısıya alternatif ürünlere yönelmesi gerektiğini söyledi. Kentte yeni başlatılan kesme çiçekçiliğin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Vali Daşöz, bu konuda müteşebbislere ihtiyaçları bulunduğunu bildirdi.

Malatya’da yeni bir sektör olmaya başlayan kesme çiçekçilikle ilgili Öğretmenevi'nde toplantı düzenlendi. Vali Halil İbrahim Daşöz, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Antalya Kesme Çiçek İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Başkan Vekili Lütfi Gübüş, bazı dernek, oda, sendika temsilcilire ile bazı daire müdürleri ve üreticiler katıldığı toplantıda kesme çiçeklik masaya yatırıldı.

Kesme çiçekçilik ve karanfil üreticiliği konusunda sinevizyon gösterisinin yapıldığı toplantıda konuşan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, 8 yıl önce Isparta'da başlattığı kesme çiçek projesi çalışmalarını Malatya'da da geçen yıl başlattıklarını ve iyi verim aldıklarını söyledi. Üreticilere kayısıya alternatif olarak kesme çiçekçilik önerdiklerini belirten Vali Daşöz, kayısıda don ve tutmama riski olduğunu, kesme çiçekçilik konusunda yatırım yapılmasını önerdi.

Üretilen çiçeklerin tamamının Hollanda, Almanya, Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edildiğini bildiren Vali, "Kesme çiçeğin esas üretim yeri Antalya'dır. Ancak Antalya'da Mayıs-Aralık dönemi arası üretim olmadığı için bu boşluğu Malatya'dan tamamlamak istiyoruz. Yayla şartlarında üretim yapılıp, Battalgazi, Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde seralarda yaptığımız üretimde başarı elde edildi. Kesme çiçekçilik konusunda müteşebbislere ihtiyacımız var. Kayısıya alternatif ürünleri arttırmalıyız" dedi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise bazı ülkelerin kesme çiçekten yılda milyar dolarlar kazandığını belirterek, "Geçen Mart ayında kesme çiçek çalışmasına seralarda başladık. Üretimde başarılı olduk" şeklinde konuştu.

Geçen yıl Doğanşehir, Battalgazi ve Akçadağ ilçelerinde uygulanan kesme çiçekçiliği yaygınlaştırmak istediklerini belirten Güldal, bu konuda müteşebbislere her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Toplantıya katılanlara kesme çiçek hediye edilirken, toplantı sonunda Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Antalya Kesme Çiçek İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Başkan Vekili Lütfi Gübüş, kesme çiçekçilik ve karanfil yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi.

Toplantı sonunda, kesme çiçekçilik ve karanfil yetiştiriciliğinde emeği geçenlere plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız