SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıya Biyoteknik Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:08
Kayısıya Biyoteknik Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çiftçilere 2014 yılı için vereceği Bitkisel Üretimde Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Destekleme Ödemesi miktarları belirlendi.

Bitkisel üretimde kimyasal mücadele yerine alternatif mücadele tekniklerinin uygulanmasıyla kimyasal ilaç kullanımının azaltılması, insan sağlığının ve doğal dengenin korunması için biyolojik veya biyoteknik mücadele yapan üreticilere destekleme ödemesi yapılması kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca destek verilecek.

Destek  verilecek olan bitki ve meyveler ile destek miktarları şu şekildi

Örtüaltı (Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kabak)  için dekar başına 350 TL biyolojik mücadele desteği ile dekar başına 110 TL biyoteknik mücadele desteği.

Turunçgil için dekar başına 35 TL biyolojik mücadele desteği ile dekar başına 35 TL TL biyoteknik mücadele desteği.

Domates (açıkta) için dekar başına 35 TL biyoteknik mücadele desteği.

Elma için dekar başına 35 TL biyoteknik mücadele desteği.

Bağ için dekar başına dekar başına 35 TL biyoteknik mücadele desteği.

Zeytin için dekar başına 20 TL biyoteknik mücadele desteği.

Kayısı için dekar başına 35 TL biyoteknik mücadele desteği.

Nar için dekar başına 35 TL biyolojik mücadele desteği.

1 Ocak 2014 tarihinden itibaren biyolojik veya biyoteknik mücadele yapan üreticilerin ürün bazında Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine yapacakları son başvuru tarihleri ise şu şekilde belirtildi; Kayısı için 27 Haziran, Elma ve bağ için 29Ağustos,  Açıkta domates ve zeytin için 26 Eylül, Turunçgil ve Nar için 31 Ekim ve Örtüaltı 31 Aralık.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız