SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısıya Değer Katacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:17:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (TB) Başkan Vekili Gürzel Özbey, Kuru Kayısı Lisanslı Depo Tebliği ile kayısı daha değer kazanacak” dedi. 

Kuru Kayısı Lisanslı Depo Tebliği’nin Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra İHA Muhabirine açıklamada bulunan TB Başkan Vekili Gürzel Özbey, "Depo Tebliği ile standartları belirlenen kayısının emniyetli ve uygun koşullarda depolanmasını ve ürün senetleri vasıtasıyla ticaretinin kolaylaştırılmasını sağlamayı amaçlayan ve kayısının depolanacağı lisanslı depolarda bulunması gereken asgari niteliklere ve depolama hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar ile kayısı lisanslı depoculuk faaliyetlerine dair diğer hususları kapsar. Kükürtlenmiş ve gün kurusu kayısılar TS 485 Kuru Kayısı Standardında tanımlanması gerekir” dedi.

“ Kayısı daha değer kazanacak” diyen Özbey, “Ürün senetlerinin güven içinde ticaretinin ve takibinin yapılabilmesini teminen borsa ile sözleşme yapılır. Sözleşmede, ürün senetlerinin borsaya kota ettirilmesi, hareketlerinin kontrol ve takibi, teyidi, iptali, bilgi akışının düzenli olarak sağlanması, lisanslı depolardaki ürünlerin gerektiğinde her zaman veya üçer aylık dönemleri geçmemek üzere Bakanlıkça uygun görülecek sürelerde borsaca incelenmesi ve kontrolü ile aralarındaki bilgi iletişim sistemine ilişkin hususlar yer alır” şeklinde konuştu.

Özbey, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Gün kurusu 12 ay, kükürtlü kayısılar ise kükürt oranına göre12 ay ile 20 ay arasında süreyle hasat döneminden itibaren depolanabilir. Kayısının hasat dönemi, ürün sahibinin beyanı ile gerekli analiz ve incelemelerle tespit edilir. Lisanslı depo işletmesinin lisansa tabi kapalı depo kapasitesi 10 bin tondan, her bir şubesinin kapalı depo kapasitesi ise 2 bin tondan az olamaz. Lisanslı depo işletmesinin1-2,5 milyon TL arası asgari ödenmiş sermayeye sahip olması gerekir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız