SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıya 'Kamu Spotu' Talebi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:41:12
Kayısıya 'Kamu Spotu' Talebi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Ağbaba, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan kayısının tüketiminin artırılması, sağlık için yararlarının anlatılması amacıyla “kamu spotu” hazırlanarak radyo ve televizyonlarda yayınlanmasını istedi. 

Ağbaba, Başbakan Erdoğan tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:

“Kamu spotu hazırlanarak radyo ve televizyonlarda yayınlanması, kamuoyunda böylesinde stratejik bir ürün için farkındalık oluşturulması ve tüketiminin insan sağlığı açısından öneminin vurgulanması kayısı üreticiliğinin geleceği için bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır. Bu amaçla, kamu yararı ilkesi doğrultusunda kayısı meyvesinin insan sağlığı açısından önemi ile ülke ekonomisine olan katkısının vurgulanacağı bir “kamu spotunun” hazırlanması ülkemizde kayısı üretiminin geliştirilmesi noktasında önemli bir adım olacaktır.

Bu çerçeveden hareketle, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun, 10 uncu maddesinin beşinci fıkrasına göre yayın kuruluşlarında yayınlanmasında kamu yararı olacağı kanaatiyle, “kamu yararına yönelik spot filmler” gösterilmektedir. Ülkemizde toplumu ilgilendiren ve yayınlanmasında kamu yararı bulunan olay ve gelişmelere ilişkin konularda hazırlanan kamu spotlarının kayısı meyvesi için hazırlanması konusunda görüşleriniz nelerdir? Kamu yararı ilkesi doğrultusunda, kayısı meyvesi konusunda hazırlanacak bilgilendirici ve eğitici nitelikteki bir filmin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı girişimi ile hazırlanması mümkün müdür? Kayısı meyvesi hakkında hazırlanacak “kamu spotunun”, ilgili kurum /kuruluş, vakıf, oda, dernek veya gerçek kişiler tarafından hazırlatılması sürecinde kamu tarafından desteklenmesi hususunda ne gibi katkılar 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız