SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıya ''Ordu'' Desteği..

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı üreticisi çok zor günler yaşarken, Genelkurmay Başkanlığının, Malatya'daki bu durum üzerine, askeri birliklerde "Kayısı Hoşafı" tüketiminin artırılması yolunda emir verdiği, ayrıca kışlık ihtiyaç için de toplu alım yapılmak üzere komutanlıklardan ihtiyaç miktarlarının saptanmasını istediği haber alındı. CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Genelkurmay'ın bu konudaki çalışmasından haberdar olduklarını ve büyük memnuniyet duyduklarını, ordunun kuru kayısı tüketiminin, piyasayı canlandıracağına inandıklarını bildirdi.

GENELKURMAY DEVREDE..
Yüksek rekolte, Kayısıbirlik'in kuruluş amacı olan kayısı üreticisinin bu dönemlerde çeşitli piyasa oyunlarıyla mağdur edilmemesi gibi bir işlevi yerine getirmemesi- getirememesi- getirtilmemesi şeklinde ortaya çıkan koşullar, kayısı üreticisine "para etmeyen ürün" felaketini yaşatırken, kuru kayısı üretiminin arttırılmasına yönelik girişimlerin ardından, Genelkurmay Başkanlığı'nın, bu konuda önemli bir karar aldığı öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın, "Malatya'da bu yıl kayısı üretiminin fazla olması nedeniyle, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kayısı tüketimine katkı sağlanması için tedbir alınması ve erat iaşesinde haftada bir olan kayısı hoşafı yedirilmesi işleminin, haftada ikiye çıkarılması" yolunda emir verdiği bildirildi.

Kayısı ihtiyacının, ilgili yönergeye göre Milli Savunma Bakanlığı'nın merkezi alım kapsamına girmediği, bu nedenle ihtiyaç sahibi kuvvet komutanlıklarının, mahalli alım kapsamında bütün birliklerin tarafından kendi ihtiyaçlarını ayrı ayrı karşıladıkları belirtilerek, piyasada arz fazlası kayısı olması nedeniyle, uygun bedelle toplu kuru kayısı alımı yapılabileceği, kuru kayısının kuvvet komutanlıklarınca, kış döneminde kuru incir ve erik yerine ikame edilerek yedirilebileceği değerlendirmesinin Genelkurmay tarafından yapılıp, ilgili komutanlıklara bildirildiği öğrenildi.

Genelkurmay'ın, bağlı kuvvet komutanlıklarına birer yazılı emir göndererek, erat iaşesinde haftada bir defa yedirilen kayısı hoşafının, haftada iki defa verilmesi ve ayrıca kuvvet komutanlıklarının kış döneminde ihtiyaç duyulacak kuru kayısının Milli Savunma Bakanlığı tarafından topluca alım ile tedarik edilmesi için ihtiyaçlarını saptayıp, Milli Savunma Bakanlığı'na bildirilmesi yolunda direktif verdiği de haber alındı.

ASLANOĞLU "MEMNUNİYET VERİCİ.."
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Genelkurmay'ın kuru kayısı piyasasını canlandıracak bu girişimini memnuniyetle öğrendiklerini ve büyük sevinç duyduklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız