SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıya Ozon Önerisi

A- A+ PAYLAŞ

 

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Önal, kükürt ve hijyen konusunda kayısıda mutlaka ozon sisteminin kullanılması gerektiğini bildirdi.

Ankara'da faaliyet gösteren Opal Ozon Sistemleri Şirketi tarafından Malatya'daki kayısı işletmecilerine Ozon Uygulamaları konusunda seminer verildi.

Anemon Otel'deki seminerin açılışında Opal Ozon Sistemleri Şirketi Genel Müdürü Fatma Diler Ercan, şirketlerinin 1995 yılında kurulduğunu ve ozon sisteminin sebze ve meyve tesislerinde kullanıldığını ve kayısıda da ozon sisteminin kullanılması için Malatya'ya geldiklerini belirtti. Türkiye ve yurtdışında 300'u aşkın referansları bulunduğunu belirten Ercan, Malatya'da kayısı tesislerinin kükürt ve hijyen konusunda önemli avantajlar sağlayan ozon sistemini kurmaları durumda her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Önal, ozon sisteminin kayısı kullanılması uygulaması konusundaki çalışmasını 9 yıl önce yapıp bitirdiğini söyledi. Amerika'da yıllık ozon kullanımının yıldan yıla giderek artığını ve Amerika'nı kirlenmiş toprağını bile ozonla temizlediğini kaydetti. Ozon sisteminin kayısıda kükürtlü istenilen düzeye düşürdüğünü belirten Doç. Dr. Önal, "Biz istersek, kayısıdaki doğal kükürdü bile istediğimiz seviyeye düşürürüz. Avrupa dışında ve birde Türkiye dışında kükürttü sınır isteyen yok. Türkiye’de kükürde sınırlandırma getirilmesini anlamak çok zor. Ozonla istediğimiz kükürt değerini düşürüyoruz. Kükürtteki sorun çözülünce bu kez hijyen konusu gündeme getirildi. Japonya, Türkiye’den hijyen nedeniyle kayısı almıyor. Malatya'nı kayısı sattığı başka bir ülkeden kayısı alıyor. O ülkede işte ozon sistemi kullanılıyor. Biz ozonla kayısıdaki hijyen konusu da çözeriz. Ozonun dünya kullanılmadığı alan yok" dedi.

Doç. Dr. Önal şunları söyledi, "Hastane, gıda işletmeleri ile korunma evleri vb yerlerde giyeceklerin dezenfekte edilmesinde, Gıda veya temas yüzeylerindeki bakterilerin öldürülmesinde, Buğday depolarındaki böceklerin öldürülmesinde, Gıda işleme tesislerinde havadan gelen maya ve küf sporlarının temizlenmesinde, Taze meyve ve sebzelerdeki maya, küf ve bakterilerin öldürülmesi için, Taze meyve ve sebzelerdeki maya, küf ve bakterilerin öldürülmesinde ve Suların dezenfekte edilmesinde ozon kullanılıyor" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız