SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısıya Taban Fiyat Sözü

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:54:09
Kayısıya Taban Fiyat Sözü
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya Milletvekili adayları, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Şire Pazarı esnaflarını ziyaret ettiler.

MHP adaylarının seçim çalışmalarına ilişkin bülten şöyle:

"Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayları, 7 Haziran genel seçim çalışmaları kapsamında Şire Pazarı esnaflarını gezdiler. MHP Malatya 1’nci sıra Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız ve 2’nci sıra milletvekili adayı Hakan Yılmaz, Şire Pazarı ziyareti öncesinde esnaf ve vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptılar. Kahvaltıdan sonra hem Şire Pazarı’ndaki vatandaşları hem de tüm esnafları tek tek gezdiler. 

KAYISI STRATEJİK ÜRÜNLER ARASINDA YERİNİ ALACAK

Esnaf ziyaretleri esnasında MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, siyasi partilerin seçim beyannameleri içinde Malatya ile özdeşleşmiş dünyaca ünlü kayısının stratejik ürünler içine gireceğini kaydetti. Milliyetçi Hareket iktidarında kayısının hak ettiği değere kavuşacağını belirten MHP’li Yıldız, “Kayısı, buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi stratejik ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecek. Devlet olarak kayısıya taban fiyat uygulayacağız. Taban fiyatını belirlerken, kayısı üreticisinin girdi maliyetleri dikkate alınarak hesaplanacak. Böylelikle kayısı üreticinin elinden yok bahasına kimse alamayacaktır” şeklinde konuştu. 

KREDİ DESTEKLERİNE İPOTEK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Milliyetçi Hareket iktidarında vadeli işlem borsaları ve ürün borsaları etkinleştirileceklerini belirten Yıldız, lisanslı depo kullanımını da yaygınlaştırılacaklarını söyledi. Hayvancılık desteklerini arttıracaklarını belirten Yıldız, illerin potansiyelleri dikkate alınarak adil ve dengeli bir şekilde verilmesi sağlanacaklarını kaydetti.  Yıldız, Ziraat Bankası’nın kredi desteklemelerinde yaşanan ipotek sorununa çözüm getirileceklerini ve üreticiden dosya masrafı ya da başka adlar altında ücret ve komisyon alınması önleneceklerini belirtti.  

“MHP İKTİDARINDA BORÇ SARMALINDAN ÇIKIŞ PROJESİNİ UYGULAYACAĞIZ”

Milliyetçi Hareke iktidarında özellikle kayısı üreticilerinin borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için “Borç Sarmalından Çıkış Projesi” uygulayacaklarını belirten Yıldız,  tüm çiftçinin birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlayacaklarını ve yeniden aktif üretime katılımı sağlayacaklarını vurguladı. MHP iktidarında çiftçilerin zaruri girdileri olan mazot, gübre ve yem üzerindeki vergileri kaldıracaklarını ve mazotun litresinin 1 lira 75 kuruş olacağı sözünü verdi. 

ŞİRE PAZARINA GELMEYE CESARETLERİ DAHİ YOK

Kayısı Pazarı esnaf ve vatandaşları da özellikle kayısı ürünün stratejik ürünler arasında yer almasıyla birlikte kayısın hak ettiği değere kavuşacağını söylediler. Esnaf ve kayısı üreticileri, kayısın çok olduğu yıllarda maliyetlerin altında kayısıyı sattıklarını, kayısının olmadığı yıllarda ise kayısı ağacına bile bakamadıklarını kaydettiler. Geçen yıl yüzyılın felaketinde hükümetin kayısı üreticilerine hiçbir destek vermediğini belirten esnaf ve kayısı üreticileri, tüm Malatya’nın borç sarmalında olduğunu gerçeğine rağmen hiçbir yetkilinin kapılarını dahi açmadığını belirttiler. AK Partili milletvekillerinin Şire Pazarı’na dahi gelmeye cesaretlerinin olmadığını belirten Şire Pazarı esnafları, iktidar milletvekili ve adaylarının sadece televizyonlarda veya birkaç yandaşı ziyaret ettiklerini ve martavallarla milleti yine avutmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. 

YILDIZ: ESNAFIN KAHVALTI MASASINA DA MİSAFİR OLDU

MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Şire Pazarı esnaflarını ziyaret ederken esnafların kahvaltısına da katılarak hem kahvaltı yaptı hem de yaşadıkları sorunlara Milliyetçi Hareket iktidarına nasıl çözeceklerini konularında bilgilendirmeler yaptı. MHP’nin Şire Pazarı esnaf ve vatandaş ziyaretlerine MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol ile MHP Malatya İl teşkialtı yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 

YILMAZ ŞİRE PAZARI ESNAFIYLA..

MHP Malatya milletvekilli adayı Hakan Yılmaz da, esnafın dertlerini dinledi. Sahipsiz olduklarını dille getiren vatandaşlar, sorunlarına Ak partinin çözüm üretmediğini, kayısının yanmasıyla birlikte. ticarettin durma noktasına geldiğini ifade ettiller. Hakan Yılmaz  kendisinin de kayısı üreticisi olduğu, bu nedenle üreticinin sorunlarını yakinen bildiğini dile getirdi. Yılmaz, MHP iktidarında  kayısıda taban fiyatın olacağını ve vatandaşın devleti yanında hissedeceğini söyledi. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız