SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısıya Tanıtım Spotu Yapın'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:23:47
'Kayısıya Tanıtım Spotu Yapın'
A- A+ PAYLAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e mektup yazan CHP milletvekili Veli Ağbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da ilettiği gibi, kayısı için tanıtım amaçlı bir kamu spotu yaptırılmasını istedi.

Ağbaba'nın mektubu şöyle:

"Mehdi EKER

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı

Sayın Bakanım;

Malatya kayısısı üretiminde Dünyanın en önde gelen yerleşim yeridir. Dünya kuru kayısı üretiminin %80’ini tek başına karşılayan Malatya, Amerika’dan İsveç’e, Malezya’dan Tayland’a dünyanın 94 ülkesine kayısı ihraç etmektedir.

Yurt dışı kayısı ihracatıyla Türkiye ekonomisine yılda 300-350 milyon dolar katkı sağlayan kayısı  sadece üretim, hasat, satış değil aynı zamanda tanıtım sorunu da yaşamaktadır.Bu yıl yaşanılan don ve dolu olayları kayısının desteklenmesinin önemini bir kez daha gündeme getirmektedir.

Sayın Bakan;

Bakanlığınız tarafından ekmek israfından , sağlıklı mangal kullanımı, takviye edici gıdalara kadar çeşitli konularda kamu spotu hazırlanarak televizyon kanallarında yayınlatılmaktadır. Toplumu ilgilendiren ve yayınlanmasında kamu yararı bulunan olay ve gelişmelere ilişkin konularda hazırlanan kamu spotlarından birinin de  kayısı meyvesi için hazırlanması talebini tüm Malatyalılar adına  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletmiştim.

Tarafınızca yanıtlanan soru önergesinde , Bakanlığınızın hazırladığı “Kayısı Yetiştiriciliği 1-2” isimlerinde iki eğitim filmi bulunduğu, ayrıca kayısı meyvesi hakkında yeni bir film hazırlanması için Bakanlığınızın ilgili birimi ile istişare edebileceğimiz ifade edilmiştir.

Kayısı meyvesi hakkında hazırlanacak “kamu spotunun”, Bakanlığınız tarafından  hazırlanması; hem kayısı tüketiminin artırılması noktasında etkili olacak, hem de kayısı üreticilerinin bu ülkede sahipsiz olmadığını ve dünya lideri olduğumuz kayısı meyvesi üretiminin arkasındaki Devlet desteğini gösterecektir. Diğer taraftan, bu kamu spotunun Bakanlığınız tarafından hazırlanması uygun görülmez ise ilgili kurum/kuruluş, vakıf, oda, dernek veya gerçek kişiler tarafından hazırlatılması sürecinde Bakanlığınızın katkı sunması beklenmektedir.

Şayet bu katkı da verilmez ise, Malatya’nın yetiştirdiği çok değerli sanatçıların da katılımlarıyla  kamu spotu tarafımızca hazırlatılacaktır.

Sizden, mağdur olan Malatyalı kayısı üreticileri adına ricamız , Bakanlığınız tarafından kamu spotunun hazırlatılması, bu mümkün olmaz ise hazırlatacağımız spotun televizyon kanallarında  yayınının sağlanmasıdır.Bakanlığınızın gerekli desteği sunma noktasında inisiyatif alacağını düşünüyor, saygılarımı sunuyorum. 

Veli AĞBABA

Malatya Milletvekili"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız