SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısıyı Değerinde Satsınlar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:25:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey geride kalan 2014 yılında Malatya’da 79 bin 43 ton kuru kayısı ihracatının yapıldığını belirterek toplam 348 milyon 184 bin dolar girdisi sağlandığını söyledi. 

MTB Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, 2014 yılına ait ihracat rakamlarını açıkladı. Bu yıl yaşanan don ve dolu afeti ile kayısının yüzde 90’ının yandığını hatırlatan Özbey, geride kalan yılda Malatya’nın 96 ülkeye toplamda 79 bin 43 ton kuru kayısı ihracatının yapıldığını söyledi.

Bu ihracattan ise 348 milyon 184 bin dolar girdi sağlandığını belirten Özbey, kayısı pazarın her geçen gün genişlediğini ve bu yıl daha önce ihracat yapılmayan ülkelere de kayısı gönderildiğini dile getirdi. Kayısının pazarının genişlemesinde emeği geçen tüccar ve ihracatçılara teşekkür eden Özbey, bundan sonraki süreçte kuru kayısının gün geçtikçe azaldığını belirtti. Tüccarlar da uyarılarda bulunan Başkan Özbey, “Ben onlara bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Pazarı sık sık kontrol etsinler, arz talep dengesini iyi ayarlasınlar ve kayısılarını bu süreç içerisinde değerinde satmaya gayret etsinler” dedi.

Daha önlerinde 6 aylık bir süreç olduğunu ve bu kapsamda stoklardaki kayısıların ancak yeteceğini dile getiren Özbey, bu konuda da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, 2015 yılına ait beklentileri konusunda da değerlendirmelerde bulunarak kuru kayısı da Ocak ayında geride kalan 20 günlük süre içerisinde şu ana kadar 2 bin 500 ton ihraç gerçekleştirildiğini söyledi. Özbey, aylık 3-4 bin ton civarında kayısı ihracatı gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirterek, “Fiyatlar düşmeyecek, gün geçtikçe kuru kayısı ihracatı azalıyor. Lütfen bunu herkes dikkate alsın” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız