SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısıyı Dışarıdan Alıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:15:00
A- A+ PAYLAŞ
Tarım Fuarı için Malatya'ya gelen  Acaristan Tarım Bakanı Donara Surmanidze, “Burada yerel yetkililerle, katılımcı firmalarla ve vatandaşlarla görüşmeler yapacağız." dedi. 
 
"Kayısı Yetiştiremiyoruz"
 
Acaristan ile Türkiye arasında ticari, kültürel ve tarımsal ilişkilerin kurulmasınının temin edileceğini söyleyen Surmanidze, "Yaptığımız görüşmelerde bütün insanları hem turistik hem de ticaret yapmak amacıyla Acaristan’a davet edeceğiz. Coğrafi şartlardan dolayı kayısı yetiştiremiyoruz. Dolayısıyla kayısı dışarıdan alıyoruz. Büyük bir kısmını Türkiye’den alıyoruz.” ifadelerini kullandı. 
 
"Yatırıma Devam Edecekler"
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, “Tarım Fuarımız bir önceki yıla göre daha başarılı geçiyor. Katılımcı firmalar ve ziyaretçilerin ilgisi bunu gösteriyor. Amacımız Malatya tarımının gelişmesini, üreticiyle teknolojiyi buluşturup, üreticinin çok daha iyi verim almasını sağlamaktır. Bu fuarımızı renklendiren, davetimizi kırmayıp gelen Acaristan Tarım Bakanı Donara Surmanidze’ye teşekkür ediyorum. Acaristan’la Malatya arasında yatırımcıların karşılıklı olarak ticari anlamda nasıl gelişmeler sağlanabilir? Acaristan’da eksik olan yatırımlar ve yatırımcı için uygun olan sektörleri nelerdir? Sayın Bakan bu gibi konularda müzakereler yapacak. Özellikle soğuk hava deposu işletmeciliği anlamında önemli bir eksiklik olduğunu bahsettiler. Bazı firmalarla görüşerek Acaristan’a yatırıma davet edecek. Aramızdaki ilişki ekonomiyle sınırlı kalmayacak. Daha öncede birçok festivalimize Acaristan’dan ekipler geldi. Ülkelerinin kültürlerini tanıttılar. Bu ziyaretler dostluğumuzu ve ekonomimizi geliştirir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız