SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısıyı Etkilemez"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:34:18
A- A+ PAYLAŞ

Rusya’nın Türkiye’den sebze, meyve ve zirai ürün ithalatını yasaklayacağını açıklamasının ardından konuşan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, bu kararın Malatya kayısısını ve ekonomisini fazla etkilemeyeceğini söyledi. 

Geçtiğimiz dönemlerde yıllık 35 milyon dolar kuru kayısı ihracatı ile Malatya’nın kayısı gönderdiği ülkeler arasında bulunan Rusya’nın ihracat yasağı kararı kent ekonomisini fazla etkilemeyecek. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Rusya’nın yaşadığı ekonomik krizden önce rekoltenin yüzde 30’unu aldığını ancak son 2 yıldır bu oranın yüzde 10’lara düştüğünü hatırlattı. Bu nedenle Rusya’nın bu kararının kayısıyı ve kent ekonomisini fazla etkilemeyeceğini ifade eden Özbey, “Rusya’ya olan kayısı ihracatında diğer yıllara göre azalma vardı zaten. Bu nedenle de kayısı ihracatçılarımız Rusya’ya alternatif olarak yeni ülkelere ihracat başlatmıştı” diye konuştu.

Malatya’dan kuru kayısı ihracatı yapılan ülkelerin her geçen gün arttığını ifade eden Özbey, kayısı gönderilen ülke sayısının 100’den 110’a çıkarıldığını söyledi. En son eklenen 10 ülkenin kayısı ihracatının fazla olduğunu kaydeden Özbey, bu nedenle Rusya’nın bu kararının kayısı ihracatını çok etkilemeyeceğini dile getirdi.

Malatyalı kayısı üreticilerine de seslenen Özbey, “Üreticilerimiz müsterih olsunlar ve kayısılarını satarken değerlendirerek satsınlar. Fiyatların düşmesi konusunda bir etkilenme olmaz” şeklinde konuştu.

Şu an düzenli olarak her ay kayısı ihracatının yapıldığını belirten Özbey, önlerinde daha 7-8 ay olduğunu ve bu süre zarfında da ellerindeki rekoltenin tükeneceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız