SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısıyı Pazara Getirmesinler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:23:03
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Ziraat Odası kurul toplantısı yapılıp, kayısı kredisi konusunda bilgilendirme gerçekleştirildi. 
 
Ziraat Odası Salonu’nda düzenlenen kurul toplantısına; Elazığ Ziraat Odası Başkanı ve Bölge Başkanı Bekir Şinasi Özdemir, Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, ilçe ziraat odası başkanları ve bazı muhtarlar katıldı.
 
Toplantıda konuşan Bayram Polatbaş, "Kayısı üreticisinin sezon bitimindeki sıkıntıları tartışmak ve İş Bankası ile ilgili kayısı üreticisine yönelik kredi konusunda bilgilendirme için toplanmış bulunuyoruz. 2010 yılında hükümetimiz, kayısı çiçeklerinin dondan yanmasından dolayı 94 milyon TL destekleyince üretici pazara ürünü getirmedi ve fiyat iki kat arttı" dedi. 
 
2012 yılı için kayısı üreticisine sezon sonunda düşük veya sıfır faizli kredi konusunda milletvekillerinin söz vermesine rağmen bu sözün tutulmadığını belirten Polatbaş, "Kayısı yarışmasında milletvekillerimiz, verdikleri sözde bulunamadıklarını, bu seneye yetiştiremediklerini söylediler. Biz ise ziraat odası olarak İş Bankası ile temasa geçip, kayısı üreticilerine kredi anlaşması yaptık" şeklinde konuştu.
 
Üreticilere kuru kayısıyı hemen pazara getirmemelerini öneren Polatbaş, kredinin de uzun vadeli alınmamasını belirtti.
 
Bekir Şinasi Özdemir de, "Bizim amacımız üzüm yemek, bahçe sahibini dövmek değildir" diyerek, İş Bankası ile yapılan protokol gereği kredi anlaşmasının üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Yapılan anlaşma gereği İş Bankası’ndan 10 bin ile 30 bin lira arasında kredi alınıp, 3 ayda yüzde 14,75 ve 6 ayda ise yüzde 15 faiz ödeneceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız