SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'..Kayısıyla Gitmiyordu!'

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu (AMDF), Mannheim Belediye Başkanının Malatya gezisiyle ilgili "Türklerin oyuyla geldi, kayısıyla gidiyordu" başlıklı yazısı odatv.com'da yayınlanan ve Malatyalı olan Ali Gülen'e yanıt gönderdi.

AMDF Genel Sekreteri İsmet Işık imzasıyla Gülen'e gönderilen yanıt şöyle:

"Sayın Ali Gülen,

Odatv.com’un internet sayfasındaki „Türklerin oyuyla geldi kayısıyla gidiyordu“ başlıklı yazınızı okudum . Yazınız farklı şekilde yorumlanmaya çok açık. (Neyin ifade edilmek istendiği , tutarsız ve bir bütünlüğü olmayan yazınızı doğrusu size hiç yakıştıramağımı belirtmek isterim.) Size yazmamın amacı, yanlış anlaşılmalara meydan vermemek içindir.

Mannheim belediye başkanı Sayın Dr. Peter Kurz’un avukatlığını yapacak değilim. Lakin Sayın Kurz’un verilen oylar karşılığında Malatya’ya gitmesi diye bir şey yoktur. Bu gezi, yazınızda da belirtildiği üzere iki şehrin kardeş şehir olması ve ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenmiştir.

Ziyaret esnasında kendisine ve heyete gösterilen yakın ilgi misafirperverliğimizin bir gereğidir. Bu misafirperverliğin zorlama ile yapılması ve bunun karşılığında da bir diyet ödenmesi diye bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Sayın başkan, herkesin de başına gelebileceği üzere sadece kayısıdan değil, diğer heyet üyelerinden rahatsızlanan kimse olmamıştır, rahatsızlanmıştır. Burada yediği veya içtiği başka şeylerin de etkisinin olması muhtemeldir. Ancak bu sizin alaycı bir tavırla büyüterek kaleme aldığınız kadar değildir.

Nemrut, Malatya’ya yakın olan tüm dünyadan turistlerin ziyaret ettiği önemli bir konuma sahiptir. Burası, çocuk, yaşlı ve kadınlarca her mevsim ziyeret edilen bir yerdir. Gidilmesi de belirttiğiniz gibi meşakkatli değildir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız