SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayıt Altına Aldık..'

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürü Metin Sümer, kamu kurumu ve bankalardan gelen 106 bin 628 adet belgeyi tek tek inceleyerek şimdiye kadar 8 bin 732 kişi ile 87 iş yerini kayıt altına aldıklarını bildirdi.

SGK'nın AB Destekli sürdürülebilir Yaşam Güvencesi İçin Var mısınız? (KİTUP) adlı projesi Malatya Anemon Otel'de başladı. KİTUP'un toplantısına katılan SGK İl Müdürü Metin Sümer, "Sosyal güvenliğin önündeki en büyük engel kayıt dışılıktır. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak kayıtlı istihdamı teşvik vatandaş merkezli hizmet anlayışımızın kayıt dışılıkla mücadeleye yansımasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak kayıt dışılığın üzerine kararlılıkla gidiyoruz. 20 kamu kurumu ve bankalarla protokoller yapıldı. Bunun
yansıması olarak 2008 yılının Ekim ayı başından itibaren SGK İl Müdürlüğü'ne gelen toplam 106 bin 628 adet belgenin incelenmesi sonucunda 8 bin 732 kişinin ve 87 iş yerinin kayıt altına alınması sağlanmıştır. Ayrıca kayıt dışı çalışan kişilerin ihbar edilmesi için Alo 170 hattı devreye sokulmuş ve ilimize çok kısa süre içerisinde gelen 292 ihbar ise 2 gün içerisinde sonuçlandırılmıştır" dedi.

Sümer, "Türkiye halihazırda yaşanan küresel mali krize rağmen Avrupa'da en çok istihdam sağlayan ülke durumundadır. Sigortalı çalışanların sayısı 6 ayda 1 milyon 76 bin artışla 10 milyon kişiye ulaşmıştır. İlimizde halen 25 bin 358 faal iş yerinde 80 bin 59 sigortalı çalışırken, geçen yıla oranla 5 bin 488 sigortalı sayısında artış meydana gelmiştir" şeklinde bilgi verdi.

GSK İl Müdürü Sümer, Öz İplik İş Sendikası ve Malatya TSO'nun birlikte yürüttüğü "Sosyal diyalog ve eğitim yoluyla kayıtlı istihdamın desteklenmesi projesi" kapsamında bir hafta süren İspanya gezisinde elde ettikleri İspanya'daki kayıtlı istihdamın uygulamaları hakkında da bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız