SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıt Altına Alınacaklar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da küçükbaş hayvanlar kayıt altına alınıyor. 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren küpelenmeyen ve kayıt altına alınmayan koyun ve keçilerin işletme dışına çıkarılması, pazara ve mezbahaya götürülmesi yasaklandı.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizdeki koyun ve keçilerin kayıt altına alınması, küçükbaş hayvancılık işletmelerini ve hareketlerini bilgisayar ortamında izleyen bir sistemin kurulması ve koyun-keçi vebası (PPR) hastalığının eradikasyonu amacıyla Bakanlığımız tarafından 2010-2012 yılları arasında 3 yıllık süreyle Avrupa Birliği destekli Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması Projesi yürütülmektedir. Proje kapsamında kulak küpesi ve PPR aşıları da temin edilmektedir" denildi.

"Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği 1 Mart 2010 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, söz konusu yönetmeliğe göre 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren küpelenmeyen ve kayıt altına alınmayan koyun ve keçilerin işletme dışına çıkarılması, pazara ve mezbahaya götürülmesi yasaklanmıştır. Küpesiz hayvanların sahipleri teşvik ve desteklemelerden de faydalandırılmayacaktır" denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:

"Bu çerçevede 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren sevk edilecek koyun ve keçilerin ilgili yönetmelik ve uygulama talimatına göre küpelenmesi ve kayıt altına alınması gerekmektedir. Ayrıca 13 Eylül-13 Kasım tarihleri arasında Malatya merkez ve 12 ilçemizde her yaştan tüm koyun ve keçilerin küpelenmesi ve PPR aşısı ile aşılanması konusunda 2 ay sürecek küpeleme ve aşılama kampanyası yürütülecektir. Küçükbaş hayvan sahiplerinin söz konusu kısıtlamalardan etkilenmemeleri için kampanya döneminde hayvanlarına mutlaka numaralı küpe taktırmaları ayrıca, ilkbahar döneminde aşılatmamış iseler PPR aşısı yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz; İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'ne veya İlçe Tarım Müdürlüklerimize başvurabilirler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız