SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayıt Dışı Haksız Rekabet.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:10
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde, Vergi Haftası münasebetiyle düzenlenen programda, 2011 yılı kurumlar, gelir vergisi, basit usul rekortmenleri ve en eski mükellefler, birer plaketle ödüllendirildi. 

Programa; Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, Darende Mal Müdürü Ayşegül Akay Öz, hakim Abdulhalim Kasım, İlçe Jandarma Komutanı Hacı Güneşli, ESOB Başkanı Burhan Ayhan, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, Bekir Ilıcak, MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Erkuş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle mükellefler katıldı.

Programda konuşan Ayşegül Akay Öz, "Bu yıl 24.'sü kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde, vergi rekortmenleri ödül töreni düzenlemiş bulunuyoruz. Kayıt dışı ekonomiye de vurguda bulunmak istiyorum. Yapılan hesaplamalara göre bugün için ülkemizde kayıt dışı ekonominin yüzde 22-24 arasında olduğu görülmektedir. Kayıt dışı ekonominin haksız rekabete de yol açtığı bilinmektedir. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele, toplumumuzun geleceğinden endişe duyan her vatandaşımızın adli görevlerindendir. İlçemizde toplam; gerçek, basit usul, kurumlar ve diğer türlerde 926 mükellefimiz bulunmaktadır. 2012 yılı içerisinde tahsil edilen vergi toplamımız 9 milyon 749 bin 724 TL’dir. Bugün burada plaketlerini vereceğimiz rekortmenlerimize de teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Burhan Ayhan tarafından, Mal Müdürlüğü çalışanlarına, esnafa hizmetlerinden dolayı birer plaket sunuldu.

Kurumlar Vergisi'nde ilk üç; Beşdoğanlar İnşaat San. Tic. Ltd. Şti., Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, Yeni Yıldırım Petrol Nakliyat Ltd. Şti. olurken, Gelir Vergisi'nde ilk üç; Veli Ekici, Ilgın Parmaksızoğlu ve Veysel Karaman oldu.

Serbest meslek kazancında noter Gülgün Aydın birinci, basit usulde Mehmet Salbaş birinci, en eski faal mükellef ise 48 yıldır faal olan Aziz Güneş oldu.

 

 

 

 

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız