SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kayıt Dışı İle Etkin Mücadele..''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de yeni kurulan 29 Vergi Dairesi'nden birisi olan Malatya Vergi Dairesi Başkanlığına atanan Niyazi Özkök, "Kayıt dışı ekonomiyle daha etkin mücadele edeceğiz" dedi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyaz Özkök, düzenlediği basın toplantısında yeni kurulan kurum ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özkök, Vergi Daireleri'nin Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye'de gelirlerin yüzde 96'sının sağlandığı toplam 29 ilde kurulduğunu belirterek, "Kayıt dışı ekonomiyle daha etkin mücadele edeceğiz. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi vergi konusunda ihtisaslaşma amacıyla Vergi Daireleri kuruldu" dedi.

Özkök, "Vergi Dairesi Başkanlığı yetki alanı içindeki vergi ve benzeri mali yükümlülüklere ilişkin tüm iş ve işlemleri yapmanın yanı sıra vergi incelemesi, denetim, uzlaşma, takdir ve benzeri görevleride yürütecektir" şeklinde bilgi verdi.

Malatya Vergi Dairesi Özkök, "Daha önce Defterdarlık bünyesinde yer alan merkez ve ilçelerde ki tüm Vergi Daireleri ve Gelirler Bölge Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan tüm Vergi Denetmenleri Vergi Dairesi Başkanlığı'na bağlandı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız