SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayıt Dışı İstihdam Artacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:39
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileriyle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Bütün vekillerimize aynı duyarlılıktayız” diyerek, 5084 sayılı yasanın uzatılması konusundaki görüşünü dile getirdi. Erkoç, “Malatya ve 49 il’in 5084 sayılı teşvik yasası önemlidir. Sayın başbakanımıza da konuyu ilettik ve 31 Aralık 2012’de sona erecek olan teşvik yasasının uzatılmasını talep ettik. Basında uzatılmayacak diye Zafer bakanımızın ifadesiyle yer aldı. Bizleri üzdü. İnşallah netlik kazanmış değil. Bütçe görüşmeleri sürüyor. Bu konunun gündeme gelmesi için milletvekillerimize konuyu ilettik. Teşvik paketinin uzatılmasıyla kayıt dışı istihdam artacak. Eğer uzatılmazsa ülkemizin kaybı olacaktır.3-5 yıl daha uzatılmasını arzu ediyoruz” dedi.

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba ise, "Teşviklerin uzatılması için her platformda konuyu dile getiriyorum ve getirmeye devam edeceğim. Teşvik ile istihdam arttırmıştır ve Malatya olumlu cevap vermiştir. İddia ile söylüyoruz, teşvik sona ererse, kayıt dışını teşvik eder” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, “Sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nun katılacağı Malatya’da sanayici ve işadamlarının yer alacağı bir toplantı programı planlıyoruz. Tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek. Genel başkanımızın katılacağı Malatya’da ekonomiyle ilgili CHP’nin bu konudaki bakışı ve Malatya’nın reklamı açısından Türkiye gündemine olumlu yönden katkısı olacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız