SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıt Dışı Olan 20 Kişiymiş!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl İstihdam Kurulu'nun 3 aylık sürede yaptığı denetimler sonucunda, vergi kaydı bulunmayan toplam 286 işyerinin tespit edildiği bildirildi.

Malatya İl İstihdam Kurulu, Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre başkanlığında İş-Kur İl Müdürlüğü Salonu'nda kurul üyelerinin katılımıyla yapıldı.

İş-Kur İl Müdürü Yaşar Karataş, kurul üyelerine Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele çerçevesinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak hazırlanan raporu okudu. Karataş, Vergi Dairesi Başkanlığı'nca, Aralık 2006 ile Ocak ve Şubat 2007 dönemlerinde yapılan çalışmalar sonucunda toplam 286 işyerinin vergi kaydı bulunmadan çalıştığının tespit edildiğini belirtti.

Karataş, aynı dönemde toplam 13 işçinin ise kayıt dışı çalıştığının belirlendiğini kaydetti. Karataş, Ocak ve Şubat 2007 döneminde Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde ise toplam 240 işyerinin denetlendiğini ve buralarda tespit edilen kayıt dışı çalışan sayısının ise 7 olduğunu ifade etti.

Karataş, BAĞ-KUR İl Müdürlüğü'ne kayıtlı sigortalı sayısının Şubat 2007 itibariyle 36 bin 960, SSK İl Müdürlüğü'ne kayıtlı sigortalı sayısının ise 48 bin 941 olduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız