SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıt Sisteminde Gelinen Nokta

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi doğrultusunda Malatya'daki 54 belediyeden 49'unda numaralama ve veri girişinin tamamlandığını belirtti ve yapılanlar ile yapılacaklar konusunda bilgi verdi.

Özcan, çalışmalarla ilgili şöyle dedi:

"Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi İl Yürütme Komitesi 2.toplantısı Malatya Valisi Sayın H,İbrahim Daşöz Başkanlığında gerçekleşmiştir.

Adres ve nüfus kayıtlarının tutulması konusunda bir yenilik olan "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi"nin kurulması çalışmalarında bugüne kadar yapılanlar görüşüldü ve bundan sonra yapılması gerekenler planlandı.

İlimizde 12 Eylül 2006 tarihinde yapılan Valilik Bilgilendirme Toplantısı ile başlayan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmasında gelinen nokta şu şekilde özetlenebilir:

Belediyelere ilişkin süreç:
• Malatya İli sınırları içerisinde kalan tüm belediyelerde numaralama büroları kurulmuş, numaralama ve veri girişi eğitimleri verilmiş ve süreçte son aşamaya gelinmiştir.

• Şu ana kadar toplam 54 Belediyenin 49'unda numaralama ve veri girişi çalışmaları tamamlanmıştır. Numaralama ve veri girişi işlemi henüz bitmeyen 5 belediyenin süreci 29.12.2006 tarihinde bitireceği teyit edilmiştir.

• Arapgir, Arguvan, Hekimhan, Kuluncak ve Yazıhan İlçe ve Beldelerinde Hane Halkı Bilgi Formu Alan uygulamasına başlanmıştır.

Köylere ilişkin Süreç
• Malatya İli sınırları içerisinde bulunan tüm köylerde numaralama ve verı gırışı çalışmaları tamamlanmıştır.

• Hane Halkı Bilgi Formlarının doldurulması işlemi tüm köylerde tamamlanmıştır.

• Köylerde doldurulan Hane Halkı Bilgi Formlarının eşleştirme işlemi için bütün ilçelerde ve merkezde veri girişi eğitimi verilmiş ve eşleştirme çalışmalarına başlanmıştır.

• Bugün itibariyle köylere ilişkin eşleştirme sürecinde Hane Halkı Bilgi Formu veri girişlerinin %68' i tamamlanmıştır.

Bundan sonra yapılması gerekenlere ilişkin komite kararları şu şekilde özetlenebilir:

• Ocak 2007 itibariyle Malatya Merkez dahil tüm ilçelerde Hane Halkı Bilgi Formu alan uygulaması başlatılacaktır.

• Hane Halkı Bilgi Formu alan uygulaması ile ilgili görevlendirilecek elemanlara eğitim ve uygulamaya ilişkin gerekli planlama yapılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız