SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıtdışına Polis Denetimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:07:51
Kayıtdışına Polis Denetimi
A- A+ PAYLAŞ

Sigortasız şoför, polisin yaptığı kontrol ve denetimlerde adlarına kesilecek trafik cezasıyla tespit edilecek.

SGK verilerine göre, Türkiye'de 2002 yılında yüzde 52,1 olan kayıt dışı istihdam oranı, 2012 Ağustos ayı itibarıyla yüzde 40,1'e düştü. 2012'de kayıtdışı çalışan oranında geçen yıla göre yüzde 4'lük azalma yaşandı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıtdışı istihdam ile mücadelede kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, yaptığı kontrol ve denetimlerde adlarına trafik cezası kesilen ticari araç sahipleri ve şoförlerinin bilgilerini SGK'ya gönderecek.

SGK, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgilerle kendi kayıtlarını karşılaştırarak, ticari araç sahipleri ile şoförlerinin kayıtdışı çalışıp çalışmadığını kontrol edecek.

SGK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile de işbirliği yapacak. İmzalanan protokole göre, Bakanlığın yaptığı yol denetimlerinde, denetime tabi tutulan ticari araç bilgileri, elektronik ortamda SGK'ya aktarılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız