SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayıtlı Esnafın Yüzde 15'i Kadın"

0
Güncellendi - 2017-03-13 18:49:37
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MSTÖB) Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Esra Tüfenkci (fotoğrafta soldan 2.), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya Hollanda'nın yaptığı muameleyi kınayarak, “Demokratik ve insani değerleri ayaklar altına alan, bir ülkenin bakanına üstelik bir kadın bakanına bu utancı yaşatan Hollanda’yı kınıyorum. Her platformda özgürlüklerden, demokrasiden dem vuran, kadın haklarının savunuculuğuna soyunan Avrupa’nın bu utancın içinde olması ikiyüzlü politikayı gözler önüne seriyor” diye konuştu.

Konuşmasında, kadınların istihdamdaki yerine de değinen Tüfenkci, “Kadınları eğitime, istihdama, siyasete, ekonomiye kısaca hayata dahil etmeden yapılan her girişim başarısız olmaya mahkumdur. Kadın girişimcilerin sayısının artırılması, ekonomik kalkınma kadar, sosyal kalkınma açısından da büyük önem taşıyor. Şu anda ülkemizde kadın esnaflarının sayısı 251 bin 346, bu sayı kayıtlı esnafların yüzde 15’ni kadınların oluşturduğu anlamına gelmektedir. Genel olarak baktığımızda Türkiye, CEO yani üst düzey yöneticileri bakımından da oldukça iyi durumdadır. Dünya Ekonomi Forumu 2010 Raporu’nda iş dünyasındaki üst düzey yönetici konumundaki kadın oranı açısından Türkiye, 2’nci sırada yer almaktadır. Bu alanda dünya ortalaması yüzde 5’ken, ülkemizde bu oran yüzde 12’dir” ifadelerini kullandı.

iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız