SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıtlı İşsiz 20 Binin Üzerinde

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2007 yılı sonu itibariyle 10 bin olan işsiz sayısı Haziran 2009 itibariyle 20 bini geçti.

Malatya İl İstihdam Kurulu Vali Ulvi Saran'ın başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde yapıldı. Kurul üyesi kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda Vali Saran geçen toplantıda alınan kararları sordu. Vali Saran, Malatya'daki otellerde Otelcilik Meslek Lisesi mezunlarını çalıştırılıp çalıştırılmadığını sordu. Ancak son açılan 5 yıldızlı otelde Malatya Turizm Meslek Lisesi'nden mezun olanların alınmadığı kaydedildi.

Kurula çalışmalar hakkında bilgi veren İŞKUR Müdürü Yaşar Karataş, "Kurumumuza kayıtlı işsiz sayısı 30 Haziran 2009 tarihi itibariyle 21 bin 385 kişidir. Kayıtlı işsizlerin 19 bin 532'si normal, bin 565'i özürlü işsiz, 278'i eski hükümlü işsiz, 10'u ise terör mağdurlarından oluşmaktadır. Cinsiyetlerine göre de, 14 bin 927'si erkek, 6 bin 458'i ise bayanlardan oluşmaktadır. Kayıtlı işsizlerin büyük çoğunluğu ilköğretim ve lise mezunudur. 2008 yılı sonunda kayıtlı işsiz sayımız 15 bin 169 iken, 6 ay sonra 21 bin 385'e çıkmıştır. 2007 yılı sonunda ise kayıtlı işsiz sayısı 10 bin 200 kişiydi" şeklinde bilgi verdi.

2009 yılının ilk 6 ayında bin 431 kişinin işe yerleştirildiğini belirten Karataş, bunun 144'ünün kamu kurumlarına, bin 287'sinin ise özel sektöre yerleştirildiğini aktardı.

Malatya'da 50 ve üzerinde işçi çalıştıran işyeri sayısının 18'i kamu olmak üzere toplam 108 olduğunu aktaran Karataş, 10 ve üzerinde işçi çalıştıran işyeri sayısının ise 50'si kamu olmak üzere toplam 958 işyerinin bulunduğunu kaydetti
Karataş, işsizlik sigortasına 2009 yılının ilk 6 ayında başvuranların sayısının bin 629 kişi olduğunu ve bin 384 kişiye maaş ödemesi yapıldığını aktardı. Karataş, 2009 yılının ilk 6 ayında 82 proje ile bin 613 kişiye eğitim verildiğini ifade etti.

Toplantıda daha sonra mesleki eğitimle ilgili konular görüşüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız